Krausz Andrea | 2021.08.15. 19:26
Elvitte a lakókocsi hátulját a vonat – megint a vasúti sínre szorult egy autó Szabadifürdőn. Helyszíni beszámoló
Hasonló baleset történt Szabadifürdőn, a vasútállomáson vasárnap délután, mint július 17-én. Beszorult egy lakókocsit vontató személyautó a sínekre, miközben csukódott a sorompó. Egy lengyel család ült az autóban, de a vasúti sorompót letörve sikerült úgy átjutniuk, hogy a Budapestről Keszthelyre tartó Balaton IC a lakókocsi hátulját húzta meg. Személyi sérülés nem történt.

A baleset idején a fény- és félsorompó rendben működött. A MÁV tájékoztatása szerint a helyszínelés ideje alatt – várhatóan 21 óráig – Szabadisóstó és Siófok között szünetel a közlekedés, várhatóan pótlóbuszokat indítanak.

A lengyel család egy az autó által vontatott lakókocsival szorult a sínekre úgy, hogy nagyjából a vonóhorog fölött, az autó és a lakókocsi közé csukódott le a sorompó.

A félsorompó a lakókocsi és az azt vontató autó közé záródott, de letörve előre menekültek a sínekről
Fotó: Krausz Andrea

– Fehéren villogott a lámpa, én még átjöttem az átjárón, de a tükörből láttam, hogy az autó és az utánfutó közé rácsukódik a sorompó – mondta annak a személyautónak a tulajdonosa, akikbe bele is mentek a lengyelek. – A kereszteződésben dugó volt, nem tudtunk kihajtani a főútra. Dudáltunk, próbált mindenki összébb húzódni, helyet csinálni, de nagy forgalom volt, előttem is áll 4-5 autó.

És egyszer csak éreztem, hogy hátulról nekem jött, utána pedig a vonat elvitte a lakókocsi hátulját – mesélte M. Tamás, aki családjával csupán egy napot töltött strandolással Siófokon, és már éppen hazafelé tartottak volna Kecskemétre.

A vonatközlekedés a helyszínelés miatt órákra leállt
Fotó: Krausz Andrea

Most viszonylag szerencsés volt a sínekre hajtásos baleset, de a helyszínelés miatt a vasúti közlekedésben fennakadás várható.

Fotó: Krausz Andrea

Július 17-én ugyanitt egy súlyosabb, de kísértetiesen hasonló baleset történt. Akkor egy belga személyautóra csukódott a sorompó, a sofőr pedig súlyosan, életveszélyesen megsérült. Erről itt lehet olvasni!

 

 

Nyitókép, szöveg: Krausz Andrea

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva