likeBalaton.hu | 2024.05.05. 13:01
Erre figyelj, ha vonattal utazol a Balatonra
Május 13-án indul a balatoni vasúti előszezon. A MÁV-VOLÁN-csoport idén is „megnyújtja” a balatoni szezont. Már a pünkösdi időszakot megelőzően bevezetik az ún. előszezoni menetrendet.

A mavcsoport.hu azt írta, hogy a június 21-ig tartó előszezonban már elindulnak

a déli parton a kétóránként közlekedő Déli-Parti InterRégió vonatok a Déli pályaudvar és Fonyód, illetve Balatonszentgyörgy között.

Budapest és Tapolca között naponta kétóránként Kék Hullám expresszvonatok közlekednek, amelyek Balatonfüredig csak Budapest-Kelenföldön, Székesfehérváron és Balatonalmádiban állnak meg.

Budapest és Balatonfüred között naponta kétóránként Vizipók sebesvonatok közlekednek, amelyek Balatonfüredig csak Budapest-Kelenföldön, Székesfehérváron és a part mentén Balatonakarattyától – Káptalanfüred kivételével – minden állomáson, megállóhelyen megállnak.

Hétvégén és ünnepnapokon az előszezonban is közlekedik a Jégmadár expressz, így emeletes KISS motorvonaton lehet utazni Szob és Fonyód között,

péntek és szombat éjszaka pedig ismét elindulnak a Bagolyvonatok a déli parton át Keszthelyről a Déli pályaudvarra.

Május 13-tól sűríti a Balatonhoz induló vonatforgalmat és növeli a kerékpárszállítási kapacitásokat a MÁV-Start
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

A kerékpáros országbérlet mellé kerékpárhelyjegyet kell venni

A hétvégi napokon Budapest és Balatonfüred között – korszerű FLIRT motorvonatból álló – Katica InterRégió vonatok is közlekednek, amelyek Székesfehérvártól Balatonfüredig minden állomáson és megállóhelyen megállnak, így kiszolgálják a kisebb megállókat is.

A Balaton elérését Győrből, Szombathelyről és Pécsről is expresszvonatok segítik.

A közleményben kitértek arra is, hogy vármegye- vagy országbérlettel, valamint a Magyarország24 és a Vármegye24 napijeggyel utazók a balatoni személyvonatok és sebesvonatok mindegyikét igénybe vehetik.

A helyjegyes vonatok (InterCity, expressz) helyjeggyel igénybevehető szakaszain azonban a helyjegy váltása kötelező.

Megjegyezték, hogy a megnövekedett utasforgalomra felkészülve a kiemelt vonatokon, azaz a Balaton és Tópart InterCityken, Jégmadár és Kék Hullám expresszvonatokon idén is kötelező helybiztosítást vezetnek be a Budapest és Balaton közötti szakaszon, hogy az utasoknak garantált ülőhelye legyen.

A bicikliszállítás a balatoni vonatokon kerékpárhelyjegy vásárlásával lehetséges, amelyet a kerékpáros országbérlet mellé is kötelező megváltani.

Nyitókép: NIF Zrt. – hivatalos

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva