likeBalaton.hu | 2023.07.25. 14:00
Ezen a héten szúnyoggyérítés lesz a Balatonnál
Újabb szúnyoggyérítés lesz a Balaton körül a 2023. július 24-i héten.

– Tíz vármegye 231 településén és 7 budapesti kerületben lesz szúnyoggyérítés a héten – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn az MTI-vel.

Somogy és Zala vármegye mellett Budapesten a III., a IV., a XI., a XIII., a XXI., a XXII. és a XXIII. kerületben lépnek fel a vérszívók ellen, a főváros mellett pedig Bács-Kiskun, Baranya, Csongrád-Csanád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest és Tolna vármegyében lesz szúnyoggyérítés.

A következő napokban a Duna mentén a fővárosban, Pest vármegye több településén, továbbá Baja és Mohács térségében tartanak földi szúnyoggyérítést.

Zala vármegyében a Dráva mentén

továbbá Szolnok környékén kell számítani védekezésre.

Esős, szeles időben a kezeléseket nem végzik el, ilyen esetben a pótnapokon, vagyis a meghirdetett időpontot követő két napban végzik el a munkát, ha az időjárás akkor már lehetővé teszi.

A szúnyogok számára a lakókörnyezetünkben létrejövő kisvizek jelentenek ideális élőhelyet. Az elmúlt napok viharai során többfelé jelentős mennyiségű csapadék hullott, ami kedvez a szúnyogoknak. Ezért fontos, hogy ezeket a ház körüli kisvizeket számoljuk fel vagy fedjük le.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: MTI/Vajda János

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva