likeBalaton.hu | 2021.10.03. 09:00
Ezer liter halászlé, halpiknik és Fish Food-verseny – újraéled a siófoki Halfesztivál
Ingyenes szabadtéri koncertekkel, és számos, balatoni halhoz kapcsolódó gasztronómiai eseménnyel színesítve rendezik meg október 15-17. között siófoki Halfesztivált.

Érdemes lesz ellátogatni ezen az októberi hétvégén a Fő térre, hiszen a legfinomabb halételek mellett családi programokkal, játékokkal, óriásbográccsal, ingyenes koncertekkel és hangulatos főzőversenyekkel várják a látogatókat – írja a siofok.hu.

A Siófoki Halfesztivál az idei évben még büszkébben hozza el a kulináris élményeket a halból készült egyedi ételek által, hiszen a tóban élő fogassüllő és ponty „Balatoni Halként” idén júniusban uniós oltalom alá került. Ennek örömére rajzpályázatot is hirdet a város, melyre alsó és felső tagozatos általános iskolások műveit várják értékes siófoki ajándékokért.

Bográcsos halételekkel is várják az érdeklődőket
Fotó: Sonline.hu

Október 16-án, szombaton a helyi egyesületek által életre hívott Halpiknik során mindenki megmutathatja, milyen páratlan ízeket tud felvonultatni a Balatoni Hal ünnepén. Majd a Balaton élővilágába nyerünk bepillantást, hiszen

a víz alatti világ és a horgászat rejtelmeibe kalauzol el minket Bodó Iván, a Balatoni Halmesék című könyv szerzője,

aki siófokiként – rengeteg balatoni élményén keresztül – ezer szállal kötődik a tóhoz.

Vasárnap is sor kerül a balatoni halat felvonultató szakácsok közötti megmérettetésre, ahol a gasztroárusok legjobb halas ételeit értékeli a szakértő zsűri a Fish Food versenyen.

A főzőversenyek, előadások és koncertek mellett kézműves vásár, halas gyerekjátékok és ízletes halételek várnak az érdeklődőkre a siófoki Víztorony körül. A

Halfesztivál hagyományainak megfelelően idén sem maradhat el az óriásbogrács, amelyben több mint 1000 liter halászlé készül majd az ínyencek örömére.

Az október 15-i program itt olvasható.

Az október 16-i program itt olvasható.

Az október 17-i program itt olvasható.

 

Nyitókép: Sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva