MW | 2023.08.26. 16:00
Forma 1-es csapat rajong a balatoni szakács tésztáiért
Szaloncukorba csomagolt tésztát is készít a magyar szakács a Forma-1-es pilótáknak.

Remsperger Attila nagymamájától örökölte a tészta iránti szeretetet. A Balatonról származó szakácsnak tíz év kemény munkája van abban, hogy különleges tésztáiról ma már a Forma-1-ben is beszélnek.

Ki ne kóstolná meg ezt a különlegességet?
Fotó: Facebook – Pasta magica, Remsperger Attila

 

Remsperger Attila csodálattal figyelte nagymamáját, aki szinte élete végéig csakis házi tésztával tudta elképzelni a húslevest, vagy túrós csuszát.

Attila a hagyományos tészták készítése mellett kísérletezésbe kezdett, és különleges alapanyagokat is felhasznál egy-egy fogás megalkotásában.

– Számomra fontos, hogy továbbvigyük a családi hagyományokat, értékeket. Ha nincs múltunk, nincs jövőnk sem. Hála istennek, nagymamám sokáig élt, sokáig velünk volt és sokat tanultam tőle is. Aztán fiatalon kerültem külföldre, ahol teljesen autodidakta módon sajátítottam el különböző technikákat, fortélyokat – mondta Remsperger Attila.

Attila Dél-Tirolban dolgozik, de sokat van itthon a Balatonon is

Akármerre jár, arra gondosan ügyel, hogy természetes alapanyogokból és helyben termesztett hozzávalókból készítse a tésztát.

Cékla, édesburgonya, zöldborsó, tök, lazac mind mind olyan alapanyag, ami visszaköszön nála egy széles metéltben, vagy ravioliban.

Csíkos tészta sáfrányos kaviárral
Fotó: Facebook – pasta magica, Remsperger Attila

 

– Sokat kísérletezgetek, most éppen azon, hogy a tapolcai pisztrángot, vagy a fogast is beépítsem a tésztáimba, de a balatoni sajtmanufaktúrák alapanyagait is örömmel felhasználom.

Szépet mindenki tud csinálni, én különlegességet szeretnék alkotni. A tésztáimmal egyelőre csak Dél-Tirolban, az étteremben lehet találkozni, de nagy álmom, hogy Vászolyon, ahol van egy fél hektáros szőlőm, létrehozzak majd egy vendéglátóegységet – mesélte Remsperger Attila.

Szaloncukorba rejtett tésztafinomság Fotó: Facebook – Pasta magica, Remsperger Attila

 

A fiatal szakács Dél-Tirolban ismerte meg azt a Michelin-csillagos séfet, aki végül magával hívta a Forma-1-be dolgozni. Attila már második szezonját tölti a Red Bull istállónál, amelynek tagja a kétszeres vilábajnok Max Verstappen is.

– A kollégám először azt mondta hogy csak egy-két versenyre kell beugranom, aztán lett belőle öt-hat futam. Idén a Magyar Nagydíj volt a tizedik versenyem. A csapat konyháján is nagyon sokat tanulok. Komoly munka folyik nálunk, odafigyelünk arra, hogy minden jól működjön. Nagyon hálás vagyok azért, hogy a csapatnál dolgozhatok, jó és összetartó közösség a miénk – mondta Attila.

Remsperger Attila második szezonját tölti a Red Bull istállónál
Fotó: Szabolcs László

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: mindmegette.hu
Nyitókép: Szabolcs László

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva