likeBalaton.hu | 2023.07.30. 16:00
Halálosan megfenyegettek egy siófoki szállásadót
Önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség azzal a harmincas éveiben járó férfival szemben, aki életveszélyesen megfenyegette szállásadóját: ha nem fizet neki egy bizonyos összeget, megveri, megöli.

A vádirat lényege szerint a férfi és felesége Horvátországba indultak nyaralni, amikor az autójuk Siófok közelében meghibásodott, ezért szállást kerestek a környéken, majd megállapodtak a vendégházat üzemeltető sértettel, hogy az éjszakát ők és a kutyájuk is ott tölthetik – tájékoztatott az ugyeszseg.hu.

Mint írták,

a szállás elfoglalása után a vádlott kutyája hangosan ugatni kezdett, ezért a vádlott és egy másik vendég között szóváltás alakult ki.

A vita miatt a sértett a helyszínre sietett, majd az ott tapasztaltak miatt felszólította az akkora már ittas állapotban lévő vádlottat és feleségét, hogy hagyják el a bérelt szobát.

40 ezer forint helyett 100 ezret követelt

A vádlott ekkor azt követelte a sértettől, hogy adjon át neki 100.000,-Ft-ot, mert annyit fizetett a szobáért. A sértett nem vitatta, hogy a férfinak a szállásdíj visszajár, azonban – mivel kevesebbet fizetett – a vádlott által megjelölt összeg visszaadására nem volt hajlandó.

A vádlott ezután a követelt összeg megszerzése érdekében agresszívan fellépve, megveréssel és megöléssel fenyegette meg a sértettet.

Néhány perccel később a helyszínre érkeztek a rendőrök, akiknek a jelenlétében a sértett visszafizetett 40.000,-Ft-ot a vádlottnak. A férfi ezután távozott, azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és másfél órával később

telefonon is megfenyegette a sértettet, hogy az általa jogosnak vélt további 60.000,-Ft-ot fizesse ki neki,

erre azonban a sértett továbbra sem volt hajlandó.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a távoltartás hatálya alatt álló vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel.

Nyitókép: Illusztráció/police.hu

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva