Krausz Andrea | 2021.07.05. 13:21
Hatalmas balhé! Még a rendőrök előtt is ütötték-verték egymást a siófoki Petőfi sétányon; VIDEÓ
Videófelvételen látható, amint vasárnap hajnalban úgy összeverekednek néhányan Siófok bulinegyedében, hogy közel negyven rendőrnek sikerül csak rendet tenni. Eddig öt embert tartóztattak le, de még többen is sorra kerülhetnek. A rendőrök ugyanis kamerákkal követték le és rögzítették az eseményeket.

Több ezer ember szórakozott a hétvégén a Petőfi sétányon, ahol vasárnap hajnalban hatalmas balhé tört ki. Bár a rendőrök mellett a készenlétisek is folyamatosan jelen voltak a hétvégén a bulinegyedben, ez nem nagyon zavarta meg a verekedőket.

Információnk szerint az egyik ismert szórakozóhelyen három ittas nő dobálta a poharakat, amit a biztonsági szolgálat emberei próbáltak megakadályozni, de több férfi a is a nők védelmére kelt, majd hatalmas kavarodás alakult ki.

A felvételeken látszik, hogy a verekedés közben megérkező rendőrök jelenléte sem zavarja a balhézókat.

– Vasárnap hajnalban a sétányon három garázdaság is történt, az egyik helyszínen az indulatokat közel negyven rendőr tudta csak megfékezni, onnan hét személyt állítottak elő a Siófoki Rendőrkapitányságra – tájékoztatott hivatalosan a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Az eseményeket a város térfigyelő kamerarendszere is rögzítette. Egészen pontosan a kamerarendszert kezelő szakemberek, köztük rendőrök,

akik – a felvételek tanúsága szerint – irányított kameramozgással lekövették a tömegverekedés mozzanatait.

– A térfigyelő kamerarendszer képei hozzájárulnak a bizonyításhoz. Segítségével több információhoz, adathoz juthatunk hozzá – mondta a likeBalatonnak Orbán Zoltán rendőr őrnagy, sajtószóvivő.

Civil ruhás rendőröktől a kutyás rendőrökig, mindenki dolgozott

Mint korábban megírtuk, július 2. és 4. között a bűnesetek megelőzése érdekében ellepték a rendőrök a Petőfi sétányt. Még rendőrkutyák is érkeztek a pénteki razziára, melyet a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség és a társszervek munkatársai is segítettek.

Megerősített jelenlét a Petőfi sétányon
Fotó: Police.hu – hivatalos

A rendőröknek számos garázdaság miatt kellett intézkedniük. Pénteken egy feldühödött férfi rugdalta meg egy gépjármű szélvédőjét egy forgalmas gyorsétterem előtt, ami a jelenlévőkben megbotránkozást és riadalmat keltett.

Szombaton, a belvárosban egy közlekedési affér miatt késsel fenyegetőzött két férfi, ami végül verekedéssé fajult,

a Petőfi sétányon pedig egy férfi és egy nő bántalmazott egy másik párt.

A nyomozók a hétvégi garázdaságokkal összefüggésben egyelőre tíz személyt hallgattak ki gyanúsítottként, közülük öt főt vettek bűnügyi őrizetbe.

Nyitókép: Police.hu – videó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva