likeBalaton.hu | 2021.05.10. 06:00
Hatalmas játszóvár nyílik a siófoki Nagystrandon
A tervek szerint május 14-én megnyitja kapuit a siófoki Nagystrand, ahol számos újdonság várja majd a vendégeket. Június 1-jétől ugyanitt birtokba vehetik a gyerekek Európa legnagyobb vízparti játszóvárát.

– Hetek óta zajlik a strandterületek felkészítése a szezonra – olvasható a siofok.hu oldalon. Mint írják, a strandok üzemeltetését végző Balaton-parti Kft. dolgozói kihelyezik a szemeteseket, strandlépcsőket, kiszedik a nádat és az uszadékot a vízből.

A Kisfaludy 2030 turisztikai fejlesztési pályázat révén három új strandi illemhely építésére kapott a kft. 90 millió forint támogatást. Így egy-egy aranyparti, újhelyi és nagystrandi illemhely újulhat meg. Mindháromban kialakítottak mozgássérült vécét és baba-mama szobát. A járványhelyzeti szabályokat betartva május 14-re tervezik a Nagystrand nyitását, ahol számos újdonság várja a strandolókat.

Vízi ugrálópálya is várja a fiatalokat
Fotó: Krausz Andrea

Elsődlegesen a kisgyerekes családoknak készülnek új attrakciókkal (kalandpart, vízi ugrálópálya), de a sportolni vágyók a homokos röplabdapályát, vagy a kültéri fitneszeszközöket is díjmentesen igénybe vehetik.

– Június 1-jén Siófokon, a Nagystrandon debütál Európa legnagyobb vízparti játszóvára, amely több mint 900 négyzetméteren kínál szórakozási lehetőséget családi kikapcsolódásra, illetve fiatal felnőttek számára – áll a KalandPart csalogatójában.

A siófoki Nagystrand igazi gyermekbirodalom
Fotó: Krausz Andrea

– A levegővel töltött ugrálóbirodalomban 10-féle aktív kaland gondoskodik arról, hogy egyedülálló élményben legyen részünk, mindezt úgy, mintha egy csodálatos mesevilágba csöppentünk volna. A vár élénk, vidám színei, az égig érő cukorka tornyai már messziről jelzik, hogy felejthetetlen kalandokban lesz része, aki átlépi a KalandPart kapuját.
A város honlapjának tájékoztatása szerint a Plázs pünkösdre tervezi a nyitást.

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva