Góz Lilla/ Sonline.hu | 2021.10.03. 17:00
Hétszázmillióból lesz szupergyors az internet Siófokon
Szupergyors internethálózat fejlesztésére nyert támogatást a siófoki székhelyű Techno-Tel Kft. A projekt keretében optikai lefedőhálózatok épülnek a járás különböző településein, hogy biztosítsák az internettel ellátatlan, vagy nem kielégítő sávszélességgel ellátott háztartásokban a nagy sebességű internet-hozzáférés lehetőségét.

Balogh Gábor, a Techno-Tel Kft. ügyvezetője sajtótájékoztatón elmondta: a 704 millió forint értékű beruházás a gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap és hazai központi költségvetési előirányzat támogatásával valósul meg.

Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője elmondta: a projekt fontos szerepet játszik abban, hogy a Siófoki járás településein lehetőség legyen a digitális szolgáltatások nagyobb mértékű elterjedésére a lakosság és a vállalkozások körében is. Kiemelte:

összesen 3200 végpont lesz, 2967 lakossági igénylőt ér el a szolgáltatás, és a kiépülő hálózatra természetesen rákapcsolódhatnak az üzleti szféra szereplői is.

Solymár Károly Balázs, infokommunikációért felelős helyettes államtitkár kiemelte: a beruházás a Szupergyors Internet Program része és illeszkedik a kormányzat azon szándékához, hogy 2020 után minden hazai háztartás számára elérhető legyen a legalább 30 Mbps-os vezetékes internetszolgáltatás, amely fontos infrastrukturális feltétele a hazai digitalizáció fejlődésének. A beruházás teljes körű megvalósulása 2022. október elejére várható.

Forrás: Sonline.hu

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva