likeBalaton.hu | 2023.07.29. 10:00
Indul az Év Madárbarát Települése címért folyó verseny
Készülj fel, és tedd városodat madárbaráttá! Az MME (Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület) által kiírt pályázat lehetőséget biztosít minden olyan település számára, ahol már megtették a kezdeti lépéseket a madárvédelem érdekében.

A kiírás célja, hogy elősegítse a természet és az ember közötti harmónia helyreállítását.

A pályázaton részt vehetnek azok a magyarországi települések, melyek önkormányzatai már legalább egy éve kihelyeztek madárvédelmi eszközöket, mint odúk és odútelepek, és vállalják, hogy telepíteni tudják a számukra kiszállított tanösvényeket.

Nem csak azok a települések vehetnek részt a pályázaton, amelyek rendelkeznek saját természetvédelmi vagy biodiverzitási stratégiával, hanem azok is, amelyeknek saját természet- vagy környezetvédelmi rendeletei vannak. Ez magában foglalja az olyan kérdésekkel kapcsolatos teendőket, mint a fa- és bokorkivágások megfelelő időzítése, a fecske- és denevérbarát épületfelújítások, a vízmegtartás, a fényszennyezés csökkentése és a biológiai szúnyoggyérítés.

A nyertes település számára a díj számos madárvédelmi eszköz és útmutató lesz, beleértve a madáritatókat, odúkat, etetőket, madármegfigyelői kézikönyvet és más hasznos eszközöket.

Ha te is szeretnéd, hogy településed madárbarát legyen, és aktív szerepet szeretnél vállalni a helyi ökoszisztéma védelmében, ne habozz, és jelentkezz a pályázatra! A jelentkezési határidő 2023. szeptember 15. További információkért és a pályázati űrlap kitöltéséért látogass el az MME weboldalára.

Emlékezz, minden lépés számít, amikor a természet védelméről van szó. Legyünk együtt madárbarátok!

 

A pályázatot az MME szakmai bizottsága fogja elbírálni. A pályázati kiírás szerinti benyújtási határidő lejártát követő 10 napon belül az MME értesíti mind a nyertes, mind a nem nyertes pályázó(ka)t.
A nyertes pályázóval az MME a kiértesítést követő 5 munkanapon belül felveszi a kapcsolatot a személyes megbeszélés és helyszínbejárás időpontjának egyeztetése érdekében, de legkésőbb 2023.09.30-ig.
Az „Év madárbarát települése” program létrejöttét a LIFE NGO4GD(HU/000037) „Közösen a természetért” elnevezésű pályázat támogatja.
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva