likeBalaton.hu | 2024.04.03. 14:00
Ittasan vezetni? NEM!
Húsvétkor sem megengedett.

A tavaszi szünet a családlátogatások, a kirándulások időszaka. Ráadásul a napokban feljebb kúszik a hőmérő higanyszála és a szabadtéri programoknak kedvez majd az időjárás is.

Forrás: police.hu

Ezért az ország útjain a megszokottnál sűrűbb forgalomra, és jó eséllyel egyre több biciklisre és motorosra lehet számítani. Az autósokat és a két keréken közlekedőket is fokozott óvatosságra, nagyobb figyelemre kéri a Rendőrség! Segítsük egymást a közlekedésben, legyünk türelmesek, toleránsak!

Azt viszont le kell szögezni, hogy mindegy milyen gépjárművet vezetünk, az alkohol fogyasztása tilos! Sajnos az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy évről évre egyre kevesebben ugyan, de még mindig vannak olyanok, akik figyelmen kívül hagyják az alkoholfogyasztás melletti gépjárművezetés tilalmát és veszélyeit! Ezzel mind maguk, mind mások életét és testi épségét veszélyeztetik! Húsvétkor se legyen senki könnyelmű és felelőtlen, mert életek múlhatnak rajta!

Ha vezetsz, ne igyál alkoholt, és ne ülj be olyan járművezető mellé, aki alkoholt fogyasztott! Ne add kölcsön a járműved olyan személynek, aki nem józan! Ha vendéglátó vagy, a sofőrt soha ne kínáld alkohollal!

De nem csak az ittas vezetés jelent veszélyt! Kérik azt is, hogy a jármű sebességét minden esetben az út- és látási viszonyoknak megfelelően válaszd meg, a sebességhatárokat tartsd be!

A passzív biztonsági eszközök használata sem azért fontos, mert kötelező, hanem azért, mert egy esetlegesen bekövetkező baleset során életet menthet!

A rendőrök az elkövetkező napokban kiemelt figyelmet fordítanak a fenti szabályok betartására, különös tekintettel az ittas járművezetők kiszűrésére.

Te se kockáztass! Nem éri meg!

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: police.hu
Nyitókép: police.hu

 Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva