Krausz Andrea | 2023.11.18. 08:00
Január elsejére balatoni csobbanást szerveznek Siófokon
Balatoni Csobbanás elnevezéssel újévi mártózást szerveznek Siófokon. A déli partiak a szigligetihez hasonló bulit szerveznek, és meleg teával, valamint zsíros kenyérrel várnak minden érdeklődőt.

Ha valaki szereti a kihívásokat, és január 1-jén szeretne megmártózni a jéghideg Balatonban, akkor nem kell feltétlenül Szigligetre utaznia. (Szigligeten immár 11-dik alkalommal merülnek majd a jeges hullámok közé. A rendezvény olyan népszerű, hogy rendszerint több százan jelentkeznek az Újévi Csobbanásra.)

2024. január 1-jén a siófoki Aranyparton lévő Hotel Magistern Konferencia és Wellnesshotel szervezésében kerül sor az újévi fürdőzésre, a szálloda előtti partszakaszon.

Facebook oldalukon azt írják, a program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 13 órára várják az érdeklődőket. A vízbe való mártózás lehet „csak térdig” vagy „derékig”, mindenkire számítanak a szervezők. Kaució fejében még törölközőt is tudnak biztosítani.

Szigligeten több ezren nézik a csobbanást

2023. január 1-jén több mint 500-an csobbantak Szigligeten, és 5 ezren drukkoltak a partról. Az északi parti településen nagy hagyományai vannak az év első napjára meghiredetett eseménynek, 2013-ban szervezték az elsőt.

Érdekesség, hogy versenyfutást rendeznek egy vízbe telepített karácsonyfáért. A győztes ugyanis jutalomban részesül.

A szigligeti strandon – évről évre – egész napos program vár mindenkit. Az élő zene mellett meleg teával, borral és forralt borral, babgulyással, lángossal, kürtőskaláccsal várják a vendégeket. A csobbanáson egyébként bárki részt vehet, de csak azok mártózhatnak meg a hideg vízben, akik erre a helyi orvosi vizsgálaton engedélyt kapnak.

Nyitókép: Illusztráció/Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva