LikeBalaton.hu | 2023.11.15. 14:00
Lenyűgöző programkavalkáddal ünnepel december elején Siófok
Idén ünnepli 55 éves várossá válási jubileumát Siófok városa. Az évfordulós programsorozatot Varga Imre szobrászművész születésének 100. évfordulója és a Balaton Táncegyüttes 60. születésnapja is színesíti.

Új kiállítótérrel, színes rendezvényekkel és december első hétvégéjén fergeteges születésnapi Siófok55 Városnapi forgataggal vár minden érdeklődőt Siófok.

2023. november 30. és december 3. között szervezi meg Siófok városa az egyedülálló és nagyszabású 4 napos Siófok55 Városnap esemény kavalkádot,

ahol emléket állítunk a múltnak, a helyi lakosokat bevonva ünneplik a jelent. Színes kulturális és szabadidős programokkal, díjátadásokkal, ünnepi pillanatokkal, civil szervezetek és testvérvárosok bevonásával töltik meg Siófok központját. Az adventi hangulatú teli estéket a helyi zenekarok, valamint a Bagossy Brothers Company, és Szekeres Adrien adventi koncertjeivel koronázzák meg.

Siófok Fő tere adventi fényárba borul az esemény kezdetére, ahol

modern fényinstallációk, fotópontok, óriás adventi koszorú, új betlehem és az Aranycsengő Adventi Vásár varázsolja a látogatókat ünnepváró hangulatba a Víztorony körül.

Fényárba borul Siófok a Városnapon
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Siófoki művészek jubileumai

A helytörténet és kulturális emlékezet témaköréhez is illeszkedő, négy napos rendezvénnyel Siófok várossá válásának 55. évfordulóját ünnepeljük. Ennek keretében több, a városhoz kötődő alkotóművész és szervezet aktuális jubileuma is fókuszba kerül: megnyitják a Varga Imre100 kiállítást, 50 vers 50 grafika címmel tartanak könyvbemutatót, a Balaton Táncegyesület néptáncelőadással várja a nézőket, az Apáti Dixieland Band pedig Apáti50 címmel tart jubileumi koncertet.

A hatvanéves Balaton Táncegyüttes, a negyven éve elhunyt tanárukra, Együd Árpádra emlékezik műsorával. Az ötvenéves Apáti Dixieland Band Kossuth-díjjal kitüntetett tanítványai jubileumi koncerten köszöntik meg az együttes vezetőtanárát, Apáti Jánost. Ünnepélyes keretek közt zajlik december 1-én, pénteken a Jó tanuló, jó sportoló díjak és a városi elismerések, közte a díszpolgári cím 2023. évi átadása.

A Fő téren felállított színpadon hangulatos koncertek várják a nézőket Siófokon
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Időkapszulát helyeznek el

Az 55 éves jubileum emlékére

ünnepélyes faültetés, óriástorta, Siófok55 kvízjáték, városismereti interaktív séta és időkapszula elhelyezés is színesíti a programot.

A Víztorony és kiállítóterei, a Kálmán Imre Emlékház nyitvatartási időben ingyenesen látogatható a Városnapi hétvégén.

December 2-án este animációs lézershow keretében elevenedik meg Siófok múltja és jelene a város központjában.

Fényinstalláció, óriás adventi koszorú, új betlehem és az Aranycsengő Adventi Vásár is lesz Siófokon
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 

Az esemény kivételes lehetőség Siófok városának, hogy bemutassa minden arcát, színes kulturális és épített örökségét, összehozza a generációkat, a lakosokat és látogatókat, tisztelegjen a múlt előtt, értéket teremtsen a jövő generációinak, 4 eseménydús napba sűrítve Siófok esszenciáját.

Nyitókép: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva