Szaniszló Hajnalka | 2021.06.22. 08:00
Kollányi Zsuzsi másnap délelőttig bulizott a balatoni diszkóban
Kollányi Zsuzsi apa nélkül nőtt fel, de ma már tele van energiával: új dalokat készít és babázik. De vajon mikor bulizott ilyen sokáig a balatoni diszkóban?

– Hogy vagy most, mivel telik a napod? A gyerekeiddel töltőd az időt?
– Reggel elviszem az ikreket a bölcsibe, aztán a kicsivel sétálunk, intézkedem, majd megyek a bölcsibe. Nagyon szeretem a mindennapijainkat. A nap további részében pedig a munkára is koncentrálok.

Fotó: Kollányi Zsuzsi családi

Fotó: Kollányi Zsuzsi családi

 

– 2021 tavaszán jelent meg a Szolnoki Péterrel közös dalod az Élj, ami nagyon pozitív üzenetet közvetít. Akár a kontraszt is lehetne a tavaly év végi daloddal, a Fohásszal, ami a covidos időszak termése. Alapvetően optimista személyiség vagy?
– Jól érzem magam a bőrömben és a környezetem is pozitív embernek tart. De nekem is vannak rosszabb időszakaim. A művészet pedig az ember lelkére reflektál. Pillanatokat ragad ki. Egyfajta lenyomat a megélt másodpercről. A Fohász is ilyen volt. Az Élj pedig a jelenről szól.

 

– Mit tervezel a nyárra?
– A nyitással együtt érkeznek a munkák és a fellépések is. Rengeteg új dalt készítek, ősszel pedig egy vágó- és filmkészítő tanfolyamot is elkezdek.

Fotó: Kollányi Zsuzsi családi

Fotó: Kollányi Zsuzsi családi

 

– Nem unatkozol…

– Hiszek abban, hogy ha az ember elindít egy pozitív gondolatot a világegyetembe, az visszaérkezik hozzá. Az energiáim most nagyon jól működnek: szeretem kihasználni a kreatív ötleteimet és az időmet.

– Ezek a dolgok feltöltenek téged vagy azért néha te is kikapcsolódsz valahogyan?
– Az edzés sokat segít. Amikor alkothatok (zene- és szövegírás, stúdiómunkák, klipek tervezése) az is abszolút feltölt. Szeretek álmodozni is: lakásokat, házakat nézegetni. Nagyon fontos a kollektív tudat is, azaz hogy a számomra fontos emberekkel egy irányba nézzünk és haladjunk.

– Ezt a szellemiséget a gyerekeidnek is átadod?
– Arra tanítom őket, hogy a családon belül nem létezik olyan, hogy az egyikünk ezt akarja, a másik pedig azt, hanem az együtt számít. Hogy

mindig figyelni és vigyázni kell a hozzánk közel állókra. Ez mindenkinek közös és kölcsönös kötelessége.

Fotó: Kollányi Zsuzsi családi

Fotó: Kollányi Zsuzsi családi

 

– A gyerekkorodból, a családodból hozod ezt az attitűdöt?
– A gyerekkoromból ez hiányzott. Sok nehézségünk volt akkoriban. Nagyon fiatalon meg kellett tanulnom, hogy hogyan tudok önmagamból táplálkozni és erős maradni. Nekem kellett másokat is támogatnom, ezért kifejlesztettem egy öntámogató rendszert, hogy egyben tudjak maradni.

– Milyen volt a gyerekkorod, ami ezt hozta magával?
– Apukám nem vett részt a nevelésünkben.

Anyukám nagyon összeomlott apu költözése után. Minden rám maradt: életvitel, pénzügyek és a mentális dolgok is. 20-25 évig dolgoztam azon, hogy ezt az egészet feldolgozzam.

– Sokat hallottunk mostanában a fiatalkori anorexiádról. Máig vannak lerakódásai a betegségnek? Ebből kifolyólag mondtad, hogy a kaja másodlagos számodra?
– Szeretem a finom ételeket és a minőségi étkezés híve vagyok. De nincs jelentősége számomra az étkezésnek.

Folytonos pörgésben vagyok és nem zavar, ha útközben eszem, vagy ha csak egykor ebédelek. Ellenben ha nagyon éhes vagyok, akkor agresszívvé válok. A Snickers reklám konkrétan rólam szól. (nevet)

Fotó: Kollányi Zsuzsi családi

Fotó: Kollányi Zsuzsi családi

– A nyáron hol láthatunk téged a Balatonnál fellépni?
– Az akusztikus duóval fellépünk Balatonfüreden, a nyáron több alkalommal is. És persze, most is bővül is a koncertek listája.

– Idén már voltál a Balatonnál a családdal?
– Egy kedves barátomnak Siófokon van apartmanja. Sétáltunk a gyerekekkel parton, akik lapátolták a homokot, néztük a hattyúkat és nagyon különleges dolog is történt. Soha nem láttunk még kishattyúkat és most ott úsztak a vízen a szüleik után. Hatalmas élmény volt mindannyiunknak számára.

Fotó: Kollányi Zsuzsi családi

Fotó: Kollányi Zsuzsi családi

 

– Milyen hatással van rád a víz közelsége?
– Békét és otthon-érzést hoz számomra a vízpart. A legmegnyugtatóbb dolog a világon a víz közelsége.

– Ha mondanod kellene öt szót, ami eszedbe jut a Balatonról, mit mondanál?
– Lángos, hekk, iszap, béna stég, langyos víz.

– Balatonfüredet is említetted korábban, hogy nagyon kedveled.
–Gyönyörű a Tagore sétány és nagyon szeretem a Karolina kávéházat, de szeretem a Balaton hangulatos, falusias jellegű településeit is.

– Vannak gyerekkori emlékeid is a tóról? Eljutottál akkoriban?
– Gyerekkoromban nem volt erre lehetőség. Fatal felnőttként volt egy nagyon vicces élethelyzetem Balatonfüreden, a Helka diszkóban. Épp akkoriban szakítottam egy fiúval. Felhívtam a barátnőmet, hogy azonnal menjünk el valahová. Így töltöttünk el néhány napot Füreden. Az utolsó napon beültünk valahová, iszogattunk, s amikor már hazafelé tartottunk, megláttuk, hogy nyitva van a Helka, ami egészen addig zárva volt.

Rajtunk kívül négyen voltak a helyen, retró zenék szóltak. Annyira jót buliztunk, hogy másnap délelőtt kilenckor indultunk haza.

Fotó: Kollányi Zsuzsi családi

Fotó: Kollányi Zsuzsi családi

– Milyen zenék szóltak a Helkában?
– Számomra az igazán kedves zene akkoriban – hiszen kosaraztam – Tupac és Doctor Dre voltak. A Helkában pedig nem ezek szóltak, ennek ellenére imádtam.

– Edzőtáboroztál is a Balatonnál, amikor kosaraztál gyerekkorodban?
– Zánkán és Balatonvilágoson rendszeresen edzőtáboroztunk.

– A balatoni fesztiválok közül melyiket kedveled?
– Nem vagyok nagy fesztiválozó, s bár nem balatoni, de a Szigetet igazán varázslatosnak tartom. Ellenben azokat, akik takarítanak, nem irigylem. Azt a mérhetetlen mennyiségű poharat és sörösdobozt eltüntetni! Arról beszéltünk akkoriban a zenekarral, hogy olyan, mintha egy gonosz boszorka söröspohárrá változtatta volna az embereket. (nevet). Bennem ilyenkor azonnal bekapcsol a környezetvévő. David Attenborough közelmúltbéli filmjében mondta, hogy

a covid miatt sokkal kevesebbet jártak az emberek vízpartra, s ez nagyon jó hatással volt a természetre, az állatokra, a vízre. A Balatonnak is jót tett, hogy fellélegzett az embertömegtől.

Még több sztárinterjút olvasnál? Itt keresgélj.

Fotó: Kollányi Zsuzsi hivatalos

Fotó: Magneoton

 

Nyitókép: Kollányi Zsuzsi családi

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva