Krausz Andrea | 2021.03.03. 20:30
Kötelezővé tették a maszkviselést a siófoki kikötő területén is
Újabb közterületeken tette kötelezővé a szájmaszk viselését 2021. március 4-től Siófok polgármestere. A hajóállomás és a móló területén kívül az Isztria sétányon, a Porecs téren, a Petőfi sétányon és a Mártírok útján is viselni kell a maszkot.

A polgármester Facebook bejegyzésében a Siófokon észlelhető covidos megbetegedések számának meredek növekedésével indokolta a lépést, valamint azzal, hogy időnként sokan keresik fel a város frekventált Balaton-parti részét.

Tisztelt Olvasóim!

Siófokon a Covid vírusos megbetegedések száma meredeken nő. Ezt részben a saját dolgozóink körében,…

Posted by Dr. Lengyel Róbert on Wednesday, March 3, 2021

 

“Továbbra sem szándékozom a város teljes területére elrendelni a kötelező maszk használatot. Viszont, ahol eddig is kötelező volt, (pl. a Fő tér, a parkolók, tömegközlekedési megállók, játszótereken a felnőtteknek…) a kötelezettség marad, ezen felül pedig még egy közterület-szakaszra kiterjesztjük azt. Mivel időnként tömegek mennek a hajóállomás irányába, holnaptól a Mártírok útján, a hajóállomáson és annak környékén is kötelezővé tesszük.” – írja Lengyel Róbert, és hozzáteszi:

“… a városőrök eddig jobbára figyelmeztetéssel éltek, de sértődés ne essék, innentől már szabálysértési feljelentéseket is fognak tenni a szép szóból nem értő, intézkedés alá vontakkal szemben. A rendőrségi bírságok pedig magasak.”

2021. február 14-én rengetegen látogattak el a városba
Fotó: Krausz Andrea

A likeBalaton.hu korábban megírta, hogy február közepén soha nem látott tömegű jégturista lepte el a várost, itt lehet olvasni róla!

A módosított maszkrendelet:

2. §1 Siófok város alábbiakban megjelölt belterületbe tartozó közterületein, nyilvános helyein a hatodik életévét be nem töltött kiskorú, az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő személyek, valamint sporttevékenységet végzők kivételével mindenki köteles orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot (a továbbiakban együtt: maszk) olyan módon viselni, hogy az orrot és a szájat folyamatosan elfedje:

a) a Fő tér teljes területén,

b) a Mártírok útján,

c) a Petőfi sétányon,

d) az Isztria sétányon,

e) a Porecs téren,

f) a Hajóállomás és a móló területén,

g) valamennyi közhasználatú parkolóban,

h) a helyi és távolsági autóbusz, valamint vasúti közlekedéshez kialakított várokozó helyeken, így:
ha) az autóbusz pályaudvarhoz tartozó autóbusz megállóhelyeken, közutak melletti autóbusz megállókban és várakozóhelyeken,
hb) a vonatközlekedéshez kialakított vasúti peronokon,

i) a kutyafuttatók területén.

j) a játszótereken – kivéve a parkokban elhelyezett játszótereket.

Nyitókép: Krausz Andrea

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva