sonline.hu / Góz Lilla | 2023.05.01. 12:00
Különleges streetfood fogásokkal rukkoltak elő a fiatalok Siófokon
Pincér, cukrász, szakács, turisztika szakmákban mutatkoztak be a kilencedikes szakképző és tizedikes technikumban tanuló diákok csütörtökön Siófokon.

A Kiskrúdy versenyre a házigazda siófokiakon kívül érkeztek tanulók Kaposvárról, Székesfehérvárról, Marcaliból és Zalaegerszegről. A szakácsok street food kategóriában mérték össze tudásukat.

 

Nagy volt a sürgés-forgás a siófoki gimnázium tankonyhájában. A zalai csapat jércehúsos taco-t tálalt avokádós majonézmártással és zöld salátával. De készült parajos láng-burger majonézes lilakáposzta salátával, haltempura pita köntösben és suchi is. A főétel mellett különleges desszerteket is kóstolhatott a szakmai zsűri. A málnás mascarponés fánk mellett mentás-mézes krémmel, mákos mousse-al, fehércsokoládés öntettel, tésztaropogóssal tálalt profiterolt is kínáltak a csapatok. Az ételek, sütemények mellé különleges koktélok, például angol zelleres Virgin Mojito is járt.

 

A csapatok a tálalásra is nagyon odafigyeltek. Az asztalokat tavaszi virágokkal dísztették és az ételek különleges formavilágú tányérokon tálalták.

– A tanulók az ágazati alapvizsgára készülve teljesítettek versenyfeladatokat, így is szerettük volna segíteni felkészülésüket – mondta el Tóth Krisztina, a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium igazgatója.

 

A versenyen a Siófoki Szakképzési Centrum Hikman Béla Szakképző Iskola csapata lett az első. A marcali diákok mellett a házigazda, a Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium csapata állhatott fel a dobogóra. A harmadik helyen a Kaposvári SZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola tanulói végeztek. A marcali és a siófoki csapat desszertjeiért különdíjban is részerült.

 

Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva