likeBalaton.hu | 2021.08.03. 10:00
Kvíz: A balatoni szúnyogok
Kvíz! Teszteld ismereteidet a Balatonról: vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert!

Kvízből soha nem elég? Itt még többet találsz.

 

1/5

Vegyszermentesen is védekezhetünk a szúnyogok ellen a balatoni nyaralás alatt. Mely illatokat érdemes illóolaj formájában alkalmazni ellenük?

Fotó: Pixabay
2/5

Mikor érdemes orvoshoz fordulni a kínzó szúnyogcsípésekkel?

Fotó: Shutterstock
3/5

Melyik balatoni kertmoziban ültettek a széksorok mellé olyan növényeket, amelyeknek illata taszítja a szúnyogokat?

Fotó: Shutterstock
4/5

Már tavasszal irtják a korán kirajzó szúnyogokat a Balatonnál. Mekkora területet érintett a szúnyoggyérítés 2020 áprilisának elején?

Fotó: H. Szabó Sándor/sonline.hu
5/5

Magyarországon 50-60 szúnyogfaj él, de ezek közül csak 5-6 olyan van, ami emberi vérrel táplálkozik. Hogyan mérik, hogy milyen gyakran szükséges gyéríteni őket?

Fotó: Pixabay
Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva