sonline.hu | 2022.12.04. 12:00
Lebukott a siófoki drogterjesztő család
Új szintre emelték a családi összefogás mindenen átnyúló erejét.

Bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat az ügyészség egy testvérpárral, illetve egyikük élettársával szemben, akik szervezetten értékesítették a drogot az ismerőseik körében.

Fotó: pixabay

A vád szerint a húszas éveiben járó férfi és négy évvel idősebb nővére 2020 nyarától kezdődően különböző kábítószereket — így kannabiszt, amfetamint és speed-et — vásároltak részben saját fogyasztás, részben pedig értékesítés céljából, a kereskedéshez kapcsolatos feladatokat pedig az előzetes megállapodásuknak megfelelően közösen vagy megosztva végezték el. A vádlottak ilyen módon közel két éven keresztül árulták a drogot Siófokon és környékén, ehhez pedig alkalomszerűen a férfi élettársa is segítséget nyújtott akként, hogy a kábítószert kiporciózta és becsomagolta, így neki, mint bűnsegédnek kell felelnie.

Az üzletnek az vetett véget, hogy 2022 márciusában a férfit és élettársát — miközben az újabb adag értékesítendő kábítószerrel éppen a fővárosból érkeztek vissza Siófokra — a rendőrök közúti ellenőrzés alá vonták, melynek során a drogot is megtalálták náluk. A nem sokkal később elvégzett házkutatások alkalmával a nyomozók további kábítószert, és a kereskedéshez szükséges eszközöket foglaltak le.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a letartóztatásban lévő testvérpárral szemben végrehajtandó fegyházbüntetés, pénzbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint vagyonelkobzás elrendelésére, míg a bűnsegéd vonatkozásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: pixabay

 Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva