sonline.hu | 2022.10.21. 18:00
Lopni vitték Velencéről Siófokra a kiskorút – videó
Két felnőttet és egy fiatalkorú fiút vádol az ügyészség lopással.

A vád szerint a Fejér megyében élő vádlottak 2021 decemberében Velencén találkoztak, ahol ismerősei közölték a fiúval, hogy Siófokra mennek bevásárolni. Az autóút során az is kiderült, hogy a felnőttek terve szerint egyikük előkészít egy bevásárlókocsit, a fiúnak pedig „csak” ki kell azt vinnie az áruházból fizetés nélkül.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

 

A délutáni órákban értek Siófokra, először a női vádlott ment be az áruházba, ahol összesen 330 ezer forint értékű terméket, elsősorban élelmiszereket halmozott a bevásárlókocsiba. Eközben gondosan ügyelt arra, hogy az árukról a lopásgátlókat leszedte. Amikor a nő végzett, telefonon hívta fel társát, hogy küldje be a fiút.

 

Annak ellenére, hogy az üzletben a nő még további tippeket is adott a fiatalnak az „észrevétlen” lopáshoz, nem sikerült a rizikós művelet. A biztonsági szolgálat ugyanis már egy ideje figyelte őket, így a bevásárló kocsiba rakott termékeket nem tudták elvinni.

A Kaposvári Járási Ügyészség lopás bűntettének kísérlete és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy fiatalkorú fiúval és két felnőtt társával szemben. Kiderült: a vádlottak felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt állnak, amit hasonló jellegű bolti lopás miatt róttak ki velük szemben.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a fiatalkorú vádlottra nézve próbára bocsátást, míg a felnőttkorú terheltekkel szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

 

Siófokra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva