E.J./ripost.hu | 2021.07.02. 21:00
Ma 70 éves Pataky Attila - a színpadon ünnepel és a Balatonnál is fellép
Pataky Attila, az EDDA frontembere arról is mesélt, mit szeret a Balatonban és hol lép fel idén nyáron a tónál.

A színpadon ünnepli a hetvenedik születésnapját Pataky Attila. Az Edda frontembere szebb meglepetést nem is kívánhatna magának, hiszen végre ott lehet, ahová régóta vágyott.

Hetvenéves lett Pataky Attila

Az Edda frontembere bölcs tanítás szerint éli az életét: tudja, hogy nem az évek száma, hanem a leélt évek minősége számít, fatalistaként ráadásul nem fél az elmúlástól. Nincs is rá oka, hiszen kirobbanó formában van: a koronavírus-járvány miatti leállás során felszaladt öt-hat kilót edzéssel és egészséges táplálkozással ledolgozta magáról.

Pataky Attila itt mesélt arról, hogy mit szeret a Balatonban.

Edda
Fotó: Pataky Attila archív

A születésnapja is különlegesen alakul

– Amikor ma reggel a hálószobából lesétáltam a nappaliba, újra megsimogattam a szememmel a harmincnégy arany- és két gyémántlemez, és a harmincötödik már itt van nekünk megírva. Szeptemberben vesszük fel és adjuk ki az új Edda-lemezt. Ráadásul

a Jóisten a világ legszebb születésnapi ajándékát adta nekem, ugyanis végre elkezdődik a nyári turné az Edda számára.

Péntek este Rimaszombaton játszunk, másnap, szombaton pedig ennek megkoronázásaként Agárdon. Az Edda-tábor idén sajnos elmarad, de a hangulat így is fergetegesnek ígérkezik. Végre újra játszhatunk visszatérhetünk a közönségünkhöz, a saját életünkbe. Ettől nagyobb ajándékot senki nem tudna nekem adni – mondta el boldogan Pataky Attila, aki az elkövetkezendő két hétben a családjával is megünnepli a kerek évfordulót.

Idén nyáron újra a koncerteké a főszerep

Többek között Budapesten, Komáromban, Nagyhalászon, Baján, Siófokon, Kabán, Nyíregyházán, Vésztőn, Kalocsán és Zalaegerszegen is fellépnek.

Az EDDA frontembere hosszabb interjúban mesélt arról, hogy milyen emlékei fűződnek a Balatonhoz.

Fotó: Pataky Attila archív

Tele van az EDDA nyári koncertnaptára

– A július sűrűnek ígérkezik, jó bevezetőnek, az augusztusi naptárunk pedig teljes mértékben tele van. De a legkevésbé sem bánjuk, hogy idén nem lesznek nagy nyaralások!

Játszani szeretnénk, szórakoztatni, találkozni a rajongókkal, akik között nem csak a mi korosztályunk található meg, hanem az ős-Edda rajongók gyerekei, unokái. Elképesztő érzés, hogy a zenénk generációkon átível, és eljut a fiatalokhoz is.

Hihetlenül jó lesz találkozni a közönséggel, de a koronavírus miatt kicsit óvatosabbak leszünk, mint korábban. Ettől függetlenül hatalmas bulikat ígérhetek, nagyon vágyunk már rá, hogy örömet szerezzünk a rajongóknak – fogalmazott az énekes.

Még több sztár mesél a Balatonhoz fűződő kapcsolatáról és kalandjairól itt.

 

Forrás: metropol.hu

Nyitókép: Pataky Attila, az EDDA frontembere kirobbanó formában van
Fotó: Végh István/Bors

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva