likeBalaton.hu | 2024.01.09. 11:00
Már él a vörös kód!
Hétfőn este életbe lépett a vörös kód, amely valószínűleg szombatig lesz érvényben.

A hideg időjárás miatt hétfő este 8 órától életbe lépett a vörös kód, amely kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását – jelentette be Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára. Az intézkedés várhatóan szombat reggel 8 óráig lesz érvényben.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a vörös kód idején minden szociális intézmény köteles befogadni a bajba jutott embereket, függetlenül a fenntartótól és az ellátotti körtől. Felhívta a figyelmet arra, hogy a meteorológiai szolgálat mínusz 10 Celsius-fok körüli hőmérsékletet prognosztizált néhány helyen az elkövetkező éjszakákra, és ilyen időjárási körülmények között életveszélyes lehet hosszabb ideig az utcán tartózkodni.

Fülöp Attila elmondta, hogy a hajléktalanellátóknál rendelkezésre állnak szabad férőhelyek, jelenleg a budapesti ellátók kihasználtsága 76%, az országos hálózaté pedig 80%. Az államtitkár arra kérte a lakosságot, hogy amennyiben valaki bajba jutott embert észlel, értesítse a hajléktalanellátók diszpécserszolgálatát, ahol elérhetőek a szükséges telefonszámok, amelyek a kormányzati felületeken is megtalálhatók.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva