Krausz Andrea | 2024.03.27. 16:00
Nagycsütörtökön ingyenes balatoni sétahajózásra indul az új Tomaj katamarán
2024. március 28-án az első hajó fogadásával elindul a 178. balatoni hajózási szezon, valamint felavatják a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) két új kompját, és két új katamaránját. Az ünnepi esemény tiszteletére Balatonfüreden és Siófokon is színes programokkal és ingyenes sétahajózással várják az érdeklődőket.

Idén a balatoni hajózási szezon március 28-án kezdődik, amikor a BAHART első hajói kifutnak a siófoki kikötőből.

A flottában induló 4 hajó különleges látványosság a Balatonon

Idén 10 óra 30-kor nem egy, hanem 4 hajó indul flottában Siófokról Balatonfüredre. A Balatoni Hajózási Zrt. két új kompja és két új katamaránja egyszerre vonul át a balatonfüredi kikötőbe, ahol 11 óra 20-tól ünnepi műsorral fűszerezve kezdetét veszi a 178. balatoni hajózási szezon.

12 órakor sor kerül a 4 új hajó ünnepélyes avatására és felszentelésére, majd az új Tomaj katamarán ingyenes sétahajó köröket tesz Balatonfüreden az érdeklődő nagyközönséggel.

Luxus életérzés a Tomaj katamaránon utazni
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Siófokon food truck show és koncert is lesz

Az eseményt követően 13 óra 30-kor visszaindul a négy hajó Balatonfüredről Siófokra, ahová 14 óra 30-kor várható a megérkezésük.

Siófokon lehetőség nyílik az új hajók megtekintésére, körbejárására, valamint a BAHART 15 óra és 17 óra 30 között ingyenes sétahajózási lehetőséget biztosít az érdeklődőknek.

Siófokon, a kikötőben már 11 órától indul a Balatoni Kör „Kóstold körbe” elnevezésű kitelepülése, food truck show-ja. A gasztronómia mellett gyermekprogramok, BAHART shop, táncshow, valamint 18 órától a New Level Empire koncertje szórakoztatja a közönséget.

Nagycsütörtökön megkezdődik a 178. balatoni hajózási szezon
Fotó: Krausz Andrea

Csütörtöktől elindul a menetrendi hajózás

Március 28-án 10 órakor és 14 órakor indul menetrendi hajó Balatonfüredre. Balatonfüredről pedig 12:30-kor és 17:10-kor indul Siófokra.

Március 29-től, nagypéntektől elindulnak a hajók Fonyód és Badacsony között is.

Március 29-én 9:30, 11:00 14:00 és 17:00 órakor Fonyódról Badacsonyba indulnak járatok. Badacsonyból Fonyódra 10:15, 11:45, 16:15, 17:45 órakor utazhatunk.

Március 29-és és a húsvéti napokon jópár hajó közlekedik Siófok és Balatonfüred között. Ezekről itt lehet információt szerezni.

A menetrendi hajók először Siófok és Balatonfüred, valamint Fonyód és Badacsony között indulnak
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Díjmentes hajózás Kajlával

2024. március 28. és április 7. között minden 6–11 éves tanuló díjmentesen hajózhat a BAHART járatain, ha a jegyvásárlás során felmutatja világoszöld pecsétgyűjtő Kajla útlevelét és diákigazolványát.

Fontos, hogy nálunk legyen a világoszöld Kajla útlevél és a diákigazolvány!

A BAHART Kajla kedvezményt az érintett tanulók korlátlan számban igénybe vehetik jegyvásárlás során – tájékoztatott a hajózási társaság.

A „Kajla” diákkal együtt utazók (felnőtt, testvér, stb.) a BAHART hatályos díjszabásában és egyéb kedvezményrendszere alapján válthatják ki a hajójegyüket.

A „Kajla” kedvezmény kizárólag a települések között közlekedő normál menetrendi járatokra vehető igénybe, így séta-, program- vagy egyéb tematikus hajójáratra nem.

Más egyéb promóció igénybevételére szintén nem jogosít fel a települési menetrendi járatra történő jegyvásárláskor ez a kedvezmény. Online jegyvásárlás esetén a kedvezmény nem vehető igénybe, csak a jegypénztárakban, személyesen érvényesíthető.

 

Nyitókép: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva