likeBalaton.hu | 2024.02.25. 14:00
KalandKör: új túraútvonal várja a balatoni bringásokat
Az új túraútvonal a parttól távolabb eső látványosságokat is elérhetővé teszi, könnyebb és nehezebb szakaszok váltják egymást.

Túraútvonallal egészült ki a balatoni kerékpáros útvonalhálózat

– Biciklis túraútvonallal egészült ki a Balaton körül csaknem ezer kilométer hosszan kijelölt kerékpáros útvonalhálózat – közölte a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány keretein belül létrejött VisitBalaton365.

A csaknem négyszáz kilométeres KalandKörön (KK400) egységes jelrendszer vezeti végig a bicikliseket kettőszázhatvanhárom irányjelző táblával. A BalatonBike365 hálózat segítségével bármelyik part menti településről könnyen rá lehet csatlakozni, a GPS-alapú tájékozódást az ingyenes online alkalmazás segíti.

A Balatont megkerülő új túraútvonalon, amely a parttól távolabb eső látványosságokat is elérhetővé teszi, könnyebb és nehezebb szakaszok váltják egymást.

A VisitBalaton Nkft. ügyvezetője a KK400 létrehozását is részben ezzel indokolta, a tókerülő kört ugyanis már sokan végigtekerték, nekik új kihívásokra van szükségük.

– A KK400-at bárki teljesítheti, aki élményre és kalandra vágyik, a regisztráló kerékpárosok minden szakasz sikeres teljesítését követően letölthető és megosztható online oklevelet, az összes szakasz teljesítése után ajándékot kapnak – tette hozzá Princzinger Péter.

A KK400 útvonalleírása, térképe, szintrajza a regisztrációs felülettel és a mérési szakaszokkal együtt a BalatonBIKE365 honlapjáról érhető el.

 
Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: BalatonBike365

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva