likeBalaton.hu | 2023.11.16. 16:00
Ne felejtsd el téliesíteni a vízóra aknádat!
Ahogy a hőmérséklet egyre inkább a fagypont felé csúszik, a Balaton környékén élőknek is fel kell készülniük a téli időszakra, különös tekintettel a vízórák és vízvezetékek védelmére.

A Magyar Víziközmű Szövetség hangsúlyozza, hogy a talaj menti fagyok beköszöntével kiemelten fontos a vízmérők és a vízvezetékek megfelelő téliesítése.

A vízórák és a vízvezetékek fagyásának elkerülése nemcsak a kényelmet, hanem anyagi szempontból is jelentős. A fagyás következtében keletkező vízkárok és az ebből adódó költségek ugyanis a felhasználókat terhelik. A szakértők azt javasolják, hogy a vízórákat és a vízvezetékeket megfelelő szigetelőanyaggal védjük, különösen azokat, amelyek külső falak mentén vagy nem fűtött helyiségekben helyezkednek el.

A téli időszakban a hőmérséklet gyorsan és jelentősen csökkenhet. A megelőzés és a megfelelő előkészületek nemcsak a kényelmet, hanem jelentős anyagi megtakarítást is jelenthetnek.

Fotó: Szakony Attila

Minden olyan vízelfolyás, amely a szolgáltatási pont utáni hálózaton keletkezett, a felhasználó számláját terheli. Erre a hatályos jogszabályok kötelezik a felhasználókat.

 

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


Nyitókép: Szakony Attila

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva