Krausz Andrea | 2021.10.26. 10:00
Operett kisvonat és melódiák – Kálmán Imre napok várnak Siófokon
Október 30-ig, Kálmán Imre születésnapja alkalmából múltidéző programokkal és előadásokkal várják a látogatókat Siófokon. Színpadra kerül a komponista leghíresebb operettje, a Csárdáskirálynő is.

139 évvel ezelőtt Siófokon született Kálmán Imre. A vasútállomás közelében, a róla elnevezett sétányon áll szülőháza, ahol jelenleg emlékház működik. Születésnapjához kapcsolódóan pedig minden évben megrendezik a Kálmán Imre Emléknapokat.

Kiállítással, pódiumszínpadi előadásokkal, beszélgetésekkel és egy színházi előadással, a Csárdáskirálynővel várják az érdeklődőket a Balaton-parti településen.

Még egy városnéző kisvonat is rendelkezésre áll ingyenesen a rendezvény ideje alatt, amin – természetesen – Kálmán Imre melódiáit hallhatják és dúdolgathatják esténként az utazók.

Ebben a házban született Kálmán Imre
Fotó: Krausz Andrea

Puskás Öcsi és Kálmán Imre a legismertebb magyar hírességek

A Csárdáskirálynő minden idők legsikeresebb operettje, előadásainak számát ma már megbecsülni sem lehet, annyiszor vitték színpadra az elmúlt években. 1915-ben mutatták be Bécsben, és olyan siker volt, hogy rövid időn belül színpadra került Budapesten, Berlinben, Hamburgban, Wroclawban, Kölnben, Magdeburgban, Münchenben, Lipcsében, Stuttgartban, Darmstadtban, Farnkfurban, Linzben, Koppenhágában, de még a a Monarchiával hadban álló országokban is, így például Moszkvában és Péterváron valamint New Yorkban is.

A nagyoperettet október 30-án, szombaton a Kálmán Imre Művelődési Központ színpadán a Rátonyi Róbert Színház előadásában láthatjuk.

Kálmán Imre Emléknapok programját itt lehet elolvasni:

Kálmán Imre Emléknapok – kedd

Kálmán Imre Emléknapok – szerda

Kálmán Imre Emléknapok – csütörtök

Kálmán Imre Emléknapok – péntek

Kálmán Imre Emléknapok – szombat

 

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva