MW | 2023.09.12. 14:00
Óriási siker volt az őszi Tour de Balaton
Több ezer kerékpáros tekerte körbe a Balatont a Tour de Balaton 2023 keretében. Hangulatfotók és részletek.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, több ezer kerékpáros lepte el hétvégén a Balatont, hiszen az amatőr bringásverseny keretében a nevezők – siófoki rajttal – a teljes tavat megkerülték.

A szokásos tavaszi időponttól eltérően ezúttal szeptember 9-én került lebonyolításra a McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton, melynek kilencedik kiadása ezúttal is többezer kerékpárost vonzott a Balaton partjára.

Fotó: Tour de Balaton Facebook

 

Az ország legnagyobb amatőr kerékpáros túráján ezúttal több mint kétezer bringás vett részt. A túrázók pénteki rajtcsomagátvételt követően szombat reggel, hajnali 6 órától vághattak neki a balatoni bringakör útjainak. A siófoki Újhelyi Strandról elsőként a teljes tavat megkerülő, 206 kilométeres Balaton XL, illetve a Tihanynál komppal átkelő, 168 kilométeres Balaton L indulói startoltak el.

A 300 fős, csoportos rajtoknak köszönhetően a hatalmas mezőny a Balaton teljes hosszában széthúzódva kígyózott a partok mentén. Kilenc órától szintén 300 fős csoportokban indult útjára Balaton M (78 km) mezőnye, akik Tihany és Szántód között kompozással kezdték a keleti-medence megkerülését. Tizenegy órakor a családi táv, a 30 kilométeres Balaton S indulói számára is eldördült a startpisztoly – ők a balatonföldvári frissítőpontig tekertek oda és vissza. Végül három órától Siófokon belül került megrendezésre a Balaton XS, mely a maga hat kilométeres hosszával a legkisebb korosztálynak kínált maradandó bringás élményt.

Fotó: Tour de Balaton Facebook

 

Az öt túrára a napos és szélcsendes időjárásnak is köszönhetően a nevezők rekordot jelentő 95 százaléka vette át a rajtcsomagot, mely a rajtszám mellett ajándék pólót, tornazsákot és kulacsot is tartalmazott. A kerékpárosok Balatonlellén, Balatonfenyvesen, Vonyarcvashegyen, Révfülöpön, Tihanynál, Paloznakon, Balatonkenesén és Balatonföldváron juthattak frissítő falatokhoz és folyadékhoz, hogy aztán Siófokra visszatérve átvehessék befutóérmeiket.

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Tour de Balaton Facebook

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva