likeBalaton.hu | 2023.08.31. 14:00
GasztroFok: Az őszi Siófok új kulináris csodája!
Október végén új rendezvénnyel jelentkezik Siófok. A "GasztroFok" a térség legjobb termelőit és gasztroszolgáltatóit mutatja be. Ősszel is számos élményt kínál a város a vendégeknek.

Az őszi időszak újdonsága október végén a GasztroFok kulináris rendezvény lesz, amely Siófok térségének gazdag gasztronómiájának bemutatását tűzte ki célul, egészen Széplaktól Sóstóig, Kilititől Szabadiig, bevonva a helyi termelőket és szolgáltatókat.

A kezdeményezés erősíti az egész éves Balaton-szemléletet, és felhelyezi a várost a régió gasztrotérképére

– tájékoztatott a város Kommunikációs és Turisztikai Irodája.

Kézműves édességek a siófoki Egy Kiss Nasi-tól
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

Ezernyi élmény ősszel

Az idén 55 éves jubileumát ünneplő Siófok a nyüzsgő fesztiválok és strandolások után is ezernyi élménnyel vár ősszel. A nyárutóba még a strandolás és vízisportok is beleférnek a kellemes séták, kirándulások, hamisítatlan őszi ízek, gasztroélmények és kulturális programok mellé.

Az október igazi vénasszonyok nyarával kecsegtet, melyhez kiváló helyszín a Balaton partja. Lélekfeltöltő SUP-ozás a tükörsima csillogó Balatonon,

sétahajózás a naplementében, városi séta az őszi Jókai parkban, egy szelfi a megújult Rózsakert pavilonhintáján,

vagy romantikus andalgás az egyedülálló vízialagúttal és fényjátékkal színesített szökőkút alatt – mind-mind kihagyhatatlan élményt ígérnek Siófokon.

Ősszel is hangulatos a Jókai-park
Fotó: Krausz Andrea/likeBalaton.hu

 

Az őszi Balaton csodái mellett, az októberi Halfesztivál színes családi és gasztronómiai programjaival és esti koncertjeivel hozza el a fesztiválok hangulatát. A „Varga Imre 100” emlékév nosztalgikus és időtálló kulturális csemegéivel csábít a megújult Víztorony panorámájával és kiállítótereivel kiegészítve.

Egyre nagyobb teret hódít és jelentőséggel bír a mai ember felgyorsult életében a szabadidő aktív eltöltése, a testi-lelki feltöltődés. Siófokon ehhez is minden adott, néhány biztos élményt nyújtó tipp:

– Családi bringatúra a lankás Balaton- és Sió-parti kerékpárutakon.

– Lélegzetelállító panoráma a Siófoki Víztoronyból egy hosszú városi séta után.

– Erdei séta és piknikezés a természetben a Töreki Halastavak partján.

– Frissítő reggeli edzés a panorámás parti sportparkok egyikében, míg a gyerekek elmerülnek a játszóterek nyújtotta szórakozásban.

– Családi móka az állatparkban, a fordított házban, a #hashtEGGToyee kalandparkban, vagy a Vizek Házában.

Fotó: siofok.hu – hivatalos

Nyitókép: Illusztráció/Krausz Andrea

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva