likeBalaton.hu | 2023.05.03. 16:00
Pünkösdi Rózsaünnep a szezonnyitó esemény Siófokon
A szezonnyitón régi időket idéző felvonulás, könnyűzene, gasztronómia és persze sok-sok rózsa is lesz: jön a Pünkösdi Rózsaünnep.

Szezonnyitó Pünkösdi Rózsaünnep Siófokon

Ingyenes, nyárváró programkavalkád május 26. és 29. között Siófokon, a hajóállomáson és a Rózsakertben.

Pünkösdkor rózsák között nyitják meg a nyári szezont Siófokon: színes, családi programokkal, rózsák ihlette rendezvényelemekkel, neves koncertfellépőkkel és az ötvenöt éves Siófok város testvérvárosainak vendégfellépőivel várják a szórakozni vágyókat május utolsó hétvégéjén. Az eseményen először adják át a Varga Imre Művészeti díjat a szobrászművész születésnek századik. évfordulója alkalmából és kiderül, ki kapja idén a Kálmán Imre emlékplakettet és a Siófok turizmusáért díjat 2023-ban.

Fotó: Pünkösdi Rózsaünnep, Siófok hivatalos

Fotó: Pünkösdi Rózsaünnep, Siófok hivatalos

 

Alma Együttes és Gryllus Vilmos koncert is lesz

Az egyedi rózsás arculatú és hangulatú siófoki eseményen minden érdeklődőt várnak a családi és gyerekprogramok, kreatív műhely, veterán jármű kiállítás, az Alma Együttes és Gryllus Vilmos gyermekkoncertje. A siófoki Pünkösdi Rózsaünnepen

fellép pénteken a The Carbonfools zenekar, szombat este a siófoki kötődésű KFT Együttes idézi meg a balatoni nyarat, majd vasárnap ZSÉDA ünnepi koncertje varázsolja el a látogatókat

a csodálatos színekben pompázó Rózsakert szomszédságában. Pünkösdhétfő az egészség és a tradíció jegyében telik majd a hajóállomás környékén, prevenciós előadások, kutyaterápiás bemutató, katasztrófavédelmi és rendőrségi bemutató, egészségügyi szűrések várják a látogatókat, délután az idén hatvan éves Balaton Táncegyüttes teszi fel a koronát a siófoki Pünkösdi Rózsaünnep programjára. A rendezvénytéren, egész hétvégén színes kínáló standok, helyi étel és italkülönlegességek, rózsás gasztro és kézműves vásár biztosítja a hamisítatlan balatoni hangulatot a nyár fővárosában.

Siófoki táncosok remekeltek a cannes-i versenyen. A likeBalaton.hu beszámolt a büszkeségre okot adó Balaton Táncegyüttes eredményéről.

Fotó: Balaton Táncegyüttes hivatalos/Facebook

 

Régi időket idéző felvonulást tartanak a Hajóállomásig

A Pünkösdi Rózsaünnep különlegessége, hogy szombat délelőtt 10.00 és 11.00 óra között a régi időket idéző felvonulással érkezik Millennium Parkból a Hajóállomásra a pünkösdi ünnepi díszmenet, lovas huszárok vezetésével, Siófok város vezetőivel és meghívott vendégekkel, testvérvárosok küldöttségeivel, civil szervezetek sokszínű résztvevőivel. A szervezők várják a lakosok és látogatók csatlakozását a menetbe a Fő tértől egészen a Rózsakertig.

A szezonnyitón Dr. Lengyel Róbert Siófok város polgármestere ünnepélyesen átveszi a nyár fővárosának szimbolikus kulcsát, mellyel

hivatalosan is kezdetét veszi a 2023-as nyári turisztikai szezon az idén ötvenötödik jubileumát ünneplő városban.

A rendezvény színpada ad otthont idén a Balatoni Szövetség díjátadásának, valamint Waldheim, Porec és Gyergyószentmiklós testvérvárosok által hozott kulturális és művészeti fellépők vendégműsorának.

Fotó: Pünkösdi Rózsaünnep, Siófok hivatalos

Fotó: Pünkösdi Rózsaünnep, Siófok hivatalos

 

A Pünkösdi Rózsaünnep a hétvége színes programjai mellett számos lehetőséget kínál

A Kálmán Imre Emlékházban az állandó kiállítás mellett május 27-ig megtekinthető az Ecset és véső – képzőművészeti válogatás. A BRTK Könyvtárban május 25-én délután Mesedélután hangterápiával: A kis hableány – varázslatos hangokkal várja a kisebbeket, majd május 26-án, pénteken 17.00 órakor Dragonits Márta: Ars Sacra – Szent Művészet előadása lesz, ahol közreműködik a Siófoki Női Kar.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: Siófok hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva