Sonline.hu | 2023.05.04. 12:00
Rókára célzott, de magát lőtte lábon
Egy rókát akart lelőni az illegálisan tartott fegyverével egy svájci férfi, aki egy Siófok melletti településen él. Csakhogy véletlenül saját magát találta el.

A Siófoki Járási Ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a svájci férfival szemben,

aki Magyarországra költözése után nem gondoskodott a Svájcban legálisan tartott lőfegyvere honosításáról.

A vádirat lényege szerint a vádlott 2019 előtt Svájcban élt, ahol több lövész klubnak is a tagja volt, illetőleg több lőfegyver – így egy 22 Long Rifle kaliberjelű tűzfegyver is – a tulajdonát képezte.

A fénykép a fegyver szakértői vizsgálata során készült
Fotó: Magyarország Ügyészsége

Kórházba kellett mennie

A vádlott 2019-ben Svájcból a végleges letelepedés szándékával Magyarországra, egy Siófokhoz közeli faluba költözött. Ezt megelőzően a tulajdonát képező lőfegyvereket Svájcban eladta, ugyanakkor a 22 Long Rifle kaliberjelű pisztolyát a költözése során magával hozta, és azt az ingatlanában anélkül tartotta, hogy ahhoz a Siófoki Rendőrkapitányságtól engedélyt kért volna.

A vádlott által engedély nélkül tartott lőfegyverről a nyomozó hatóság egy véletlen folytán szerzett tudomást, mivel a férfi tavaly novemberben az ingatlanán leállított terepjáróban ülve várakozott azt figyelve, hogy egy róka az ingatlanát határoló kerítésnél megjelenik-e. A pisztolyt csőre töltve a kezében tartotta, amikor véletlenül elsült a fegyver.

Úgy, hogy a lövedék a bal combján megsebesítette a vádlottat, aki emiatt kórházi kezelésre szorult.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság annak végrehajtását próbaidőre függessze fel.

Forrás: sonline.hu

Nyitókép: Illusztráció/Pixabay

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva