likeBalaton.hu | 2023.11.22. 18:13
Sarkvidéki hideggel rúgja ránk az ajtót a tél
Vasárnap már országszerte napközben is csupán néhány fokkal emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet.

Szerda éjszaka országszerte fagy várható, pénteken pedig markáns hidegfront érkezik, amely mögött hétvégére téliesre fordul az időjárás.

Az előrejelzés szerint szerda éjszaka országszerte fagy lesz

Szerda éjjel mínusz 2 és mínusz 6 Celsius-fok közé hűl a levegő, a fagyzugokban ennél 1-2 fokkal hidegebb is elképzelhető. Északon fátyolfelhős lesz az ég, északkeleten pedig vastagabb lehet a felhőzet, de csapadék nem várható.

Csütörtökön derült, gyengén felhős idő valószínű, északkeleten délután, este is maradhatnak felhősebb körzetek. Ott 3-4 fokig emelkedik a hőmérséklet, az ország nagy részén 5-10 fok várható a délutáni órákban.

Pénteken markáns hidegfront érkezik, a front átvonulását elszórtan kíséri zápor, mögötte pedig feltámad és megerősödik az északnyugati, északi szél, amellyel hideg, sarkvidéki levegő érkezik, hétvégére elárasztja a Kárpát-medencét.

A hidegfront mögött visszatérnek az éjszakai fagyok, vasárnap már országszerte ez lehet a jellemző és napközben is csupán néhány fokkal emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet. A napsütés mellett a többször megnövekvő felhőzetből hózápor lehet. Az OMSZ előrejelzése szerint

a jövő hét első felében is marad a télies időjárás.

A jegesedő Balaton a siófoki kikötőben 2023 februárjában
Fotó: Krausz Andrea

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Balatonberény 2023 februárjában
Fotó: Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva