Borsonline.hu | 2022.12.02. 12:00
Sínen fekvő férfit mentettek a rendőrök Siófokon
Csupán perceken és két gyors, összeszedett zsarun múlt egy férfi élete Siófokon. A hajléktalan ugyanis alaposan felöntött a garatra, és nem máshol, mint a vonatsíneken aludt el. Kertész Richárd és Kertész Kristóf őrmesterek szerencsére időben érkeztek.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenységirányítási központja telefonon kapta a bejelentést, miszerint látták, hogy egy magatehetetlen férfi fekszik a vonatsínek mellett a siófoki Baross-híd közelében.

Nem először hajtott végre hőstettet az őrmester Fotó: Beres Attila / Zsaru Magazin

 

Szerencsére Kertész Richárd és Kertész Kristóf őrmesterek a közelben voltak, és azonnal a férfi segítségére siethettek.

Pont a közelben voltunk, így gyorsan odasiettünk az említett helyszínre. Mikor odaértünk, nem is láttuk a személyt, egy taxis segített, aki elmondta, lejjebb találjuk, nyugati irányban

– mesélte a Borsnak Kertész Kristóf őrmester.

A vonat érkezése előtt húzta le a részeg hajléktalant a sínről Kertész Kristóf (balra) és Kertész Richárd Fotó: Zsaru Magazin

 

A férfi valóban ott feküdt, a közvetlen a sínek mellett, a magas töltésen.

– Mikor felé haladtunk, felismertük az illetőt, éppen aznap, a délutáni órákban intézkedtünk vele szemben közterületen való alkoholfogyasztás miatt – mondta. Kiderült, a férfi hajléktalanként él, és gyakorta fogyaszt alkoholt, ekkor is ez okozott problémát, ugyanis ittas állapotban aludt el a síneken. A két rendőr viszont észrevette, hogy záros határidőn belül fel kell segíteniük a férfit.

Nem messze van innen egy vasútállomás, és láttuk, hogy nemsokára indul az egyik vonat. Azonnal odarohantunk, de nem reagált, így ketten felemeltük, és arrébb vittük

– magyarázta a zsaru.

Szerencsére, a vonat ugyanis fél perc múlva elindult, és pontosan ott robogott el, de a járókelő éberségének és a két zsaru lélekjelenlétének hála sérülés nélkül megúszta az esetet.

– Biztonságba helyeztük egy padon, és pár perc múlva magához tért.

Akkor rögtön vízzel kínáltuk. Elmondta, hogy nem akart véget vetni az életének, csak alkoholt fogyasztott, és a síneken aludt el – tette hozzá az életmentő rendőr.

Töreki Sándor bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes a közelmúltban kitüntette Richárdot Fotó: Beres Attila / Zsaru Magazin

 

Nem ez volt az első eset, ahol a somogyi őrmester jeleskedett: nyáron szabadnapján fogott el egy többszörösen körözött bűnözőt, méghozzá annak ellenére, hogy a férfi megpróbált elmenekülni, és több helyen is betörte Richárd orrát, amit az eset után meg is kellett műteni. A hőstett nem maradt elismerés nélkül: Töreki Sándor bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes a közelmúltban kitüntette.

Forrás: borsonline.hu

Nyitókép: Illusztráció/Krausz Andrea

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva