Hajdú Marianna | 2024.05.20. 12:00
Siófok hatalmas ünnepséggel nyitotta meg az idei szezont
Idén is fergeteges ünnepléssel és emlékezetes pillanatokkal köszöntötte a nyarat Siófok, a hagyományos pünkösdi szezonnyitóján.

Siófok városa idén is méltóképpen ünnepelte a pünkösdi szezonnyitót, amely látványos eseményekkel és meghitt pillanatokkal örvendeztette meg a résztvevőket. A Fő tértől a Nagystrandig tartó felvonulás igazi színpompás kavalkád volt, ahol városvezetők, civilek és testvérvárosi küldöttségek végig sétáltak a városon. A színes forgatagot az Országos Ifjúsági Néptánctalálkozó mintegy száz fiatal táncosa is elkísérte.

A színes forgatagot az Országos Ifjúsági Néptánctalálkozó mintegy száz fiatal táncosa is elkísérte.
Fotó: Németh András

A rendezvény egyik csúcspontja volt, amikor Stefan Ernst, Waldheim polgármestere jelképesen átadta a nyár fővárosának kulcsát Lengyel Róbert siófoki polgármesternek, a Plázs újonnan felavatott színpadán.

Siófok szezonnyitójának négynapos ünnepségsorozatára a testvérvárosok küldöttségei is érkezetek: a németországi Waldheim mellett a horvátországi Porecsből, az észtországi Pärnuból és az erdélyi Gyergyószentmiklósról.

A Siófok Turizmusáért Díj 2024-es nyertese a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad lett.

Az elismerést Kiss László, a művelődési központ igazgatója vette át. A Varga Imre Művészeti Díjat pedig Teleki Miklós zongora- és orgonaművész nyerte el.

A szezonnyitó ünnepség során megemlékeztek koszorúzással emlékeztek meg Zákonyi Ferencről is, amelyet emléktáblájánál helyeztek el.

A rendezvény egyik különleges pillanata volt, amikor Németh Sándor, az Operettszínház egykori igazgatója, Kálmán Imre szobránál átvette a híres zeneszerző nevét viselő emlékplakettet. A 82 éves művész még táncra is perdült a korábbi emlékplakettessel, Teremi Trixivel. A felvonulást a vasasi Bányász Fúvószenekar vezette, amely még emlékezetesebbé tette az ünnepséget.

 

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!:


 

 

 

 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép, fotók:

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva