Koszorus Rita/sonline.hu | 2022.10.22. 14:00
Siófoki táncosok remekeltek a cannes-i tengerparton
A Balaton Táncegyüttes a francia riviérán táncolt. A siófoki táncosok magyar néptáncra ropták a Cannes-ban.

Megmutatták Cannes-ban a magyar virtust

A cannes-i tengerparton táncolt a Balaton Táncegyüttes, a World Folklore Festivalon. A siófoki táncosok öt napot töltöttek Olaszországban és Franciaországban.

Életre szóló élményeket gyűjtöttek a Balaton Táncegyüttes tagjai a nemzetközi World Folklore Festivalon, amelyet Olaszországban és Franciaországban tartottak. A siófoki táncosok egyedüli magyarországi csoportként, meghívásra érkeztek az eseményre, ahol kilenc kelet-közép európai nemzet tánckara képviseltette magát.

– Megmutattuk magunkat a fesztiválon, Ipoly-menti, zselici és szilágysági táncokkal –

mondta Csuti Péter, az együttes egyik művészeti vezetője.

A déli parti illetőségű Balaton Táncegyüttes 47 táncossal érkezett Olaszországba, s a Tarsoly zenekar kísérte őket. Ennek köszönhetően az egyhetes fesztivál ideje alatt minden este táncházat tartottak a balatoni táncosok.

Fotó: Balaton Táncegyüttes hivatalos/Facebook

A siófoki táncosok a bolgárokkal közös táncházat szerveztek

– Egy szálláson voltunk a bolgárokkal, velük olyannyira összebarátkoztunk, hogy már az első este után jelezték, hogy igény volna a táncházra, mesélte Csuti Péter.

Tagjaik közül többen olyan mesés helyekre juthattak el a World Folklore Festivalnak köszönhetően, ahova egyébként valószínűleg nem lett volna lehetőségük. Kirándulást tettek többek között a Cote d’Azurra, jártak Nizzában és Monacoban is.

Siófoki táncosok remekeltek a cannes-i versenyen. A likeBalaton.hu beszámolt a büszkeségre okot adó Balaton Táncegyüttes eredményéről.

Fotó: Balaton Táncegyüttes hivatalos/Facebook

 

– Táncoltunk Cannes-ban a tengerparton, de felléptünk San Remoban az olasz dalfesztiválnak is helyszínt biztosító, híres Ariston Színház előtt és a Diano Marino városháza előtt is – sorolta a táncegyüttes művészeti vezetője az élményeket.

Csuti Péter hozzátette, nemcsak az életre szóló élmények miatt volt fontos ez a turné, de nagy közösségkovácsoló erővel is bír egy ilyen nemzetközi fellépés, ahol ezúttal minden korosztály képviseltette magát. S azoknak is igyekeztek kedvezni a csoport vezetői a lehetőséggel, akik oroszlánrészt vállaltak az év során az együttes sikereinek kovácsolásában.

 


 

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Balaton Táncegyüttes hivatalos/Facebook

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva