Krausz Andrea | 2022.04.15. 12:00
Húsvétkor kezdődik az első nagy siófoki fesztivál
Az év első ingyenes szórakoztató programsorozata április 15-18. között várja a vendégeket. A siófoki Húsvét és Nyuladalom koncerteket, valamint gyermek- és sporteseményeket is kínál. Itt a részletes program.

Húsvét és Nyuladalom címmel tér vissza nagypéntektől húsvét hétfőig Siófok tavaszi nagyrendezvénye a Fő térre.

Nagypénteken egy jól ismert siófoki zenekar, az Egerszegi Akusztik nyitja meg az ünnepi eseményeket, valamint a kézműves vásár és a gasztro-kitelepülők is várják a látogatókat.

Jubileumi koncert

Szombat délelőtt a családoké a főszerep, a legkisebbeket az Iszkiri zenekar Maciturnéja várja a színpadnál, majd a gurulós járművel érkező apróságok a Nyúl-derby játékos versenyén száguldhatnak. Megnyílik a háromnapos Levendula játszóház, a Víztoronynál felállított tojásfa feldíszítésében pedig bárki közreműködhet. Délután kezdődnek a zenei programok, a Corpus Harsona Quartet, valamint Szirtes Edina Mókus és a Szirtes Folk Band koncertjével, este pedig felejthetetlen időutazásra csábít Péter Szabó Szilvia.

Az énekesnő teljes pályafutását felölelő 20. jubileumi turnéját elsőként a siófoki rendezvényen élvezheti a közönség.

Élettel telik mag a Víztorony környéke
Fotó: Krausz Andrea

Rollerrel is versenyezhetsz

Húsvétvasárnap a sporté a főszerep. Ötödik alkalommal rajtol el a Balatuning Egyesület Tojás- és Nyúlfutama a Fő térről.

A 2022 méteres távot a gyermekek kerékpárral, rollerrel, görkorcsolyával is teljesíthetik.

Aki ötletes jelmezben érkezik, külön díjazásban részesülhet. A tojásevő és tojáspucoló verseny végén megválasztják a Tojáskirályt. Az egész napos aktív programok után a vasárnap esti nagykoncert sztárjai a Swing á la Django zenekar, Szőke Nikoletta és Gájer Bálint lépnek színpadra Fényes Szabolcs legnagyobb slágereinek feldolgozásaival.

A nyuszi jegyében zajlanak a gyerekprogramok
Fotó: siofok.hu

Hagyományok a színpadon

Húsvéthétfőn színes és izgalmas koncertkínálat várja az érdeklődőket. Családosként érdemes már délelőtt ellátogatni a Fő térre, ahol a gyerekek a Holló együttes előadását élvezhetik. A délutáni koncertek sorát a Béke tér nyitja, a Duna Művészegyüttes rendhagyó néprajzi órát és táncházat prezentál, este a hazai popzene egyik kiemelkedő alakja, Caramel akusztikus koncertje zárja a négynapos húsvéti hétvégét Siófokon.

Érdekel a részletes program? Katt a linkre!

Húsvét és Nyuladalom – péntek

Húsvét és Nyuladalom – szombat

Húsvét és Nyuladalom – vasárnap

Húsvét és Nyuladalom – hétfő

Indul a hajózási szezon
Fotó: Krausz Andrea

Indul a balatoni hajózási szezon

A hagyományokhoz híven nagyszombaton kezdi meg a személyhajózási szezont a Balatoni Hajózási Zrt. Az első menetrendi- és sétahajók ekkor fognak kifutni a kikötőkből, az utasokat pedig változatlan jegyárakkal és meglepetésekkel várják.

A Balaton két partját összekötő kirándulójáratok az áprilisi hétvégéken

napi 4 alkalommal közlekednek majd Siófok-Balatonfüred-Tihany és Fonyód-Badacsony útvonalakon,

emellett Siófokon, Balatonfüreden, Badacsonyban és Keszthelyen elindulnak a sétahajók is a húsvéti hosszúhétvégétől.

 

Nyitókép: Illusztráció/siofok.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva