MW | 2023.08.31. 18:00
Több mint 100 stég és vízbejáró kerül veszélybe
Lakossági fórumot tartottak az illegális lejárókról és engedély nélkül felállított stégekről Balatonmáriafürdőn.

Galácz György polgármester és a vízügyi kirendeltség vezetői tájékoztatták az érdeklődőket. A fórumon kiderült, a polgármester és a vízügy szándéka az azonnali rendcsinálás, aminek keretében nagyjából százhúsz lejáróból maximum huszonegy kaphatna engedélyt a legjobb esetben, az is elég bonyolult procedúra után és nem biztosan.

– A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársai elkezdték az engedély nélküli stégek, vízbejárók bontását Balatonmáriafürdő területéhez kapcsolódó partszakaszon –

mondta Galácz György.

Lakossági kérésre az augusztus 14-i ülésen úgy döntöttek, hogy a korrekt tájékoztatás érdekében fórumot tartanak. A testület abban is döntött, hogy a lakóközösséget képviselve a szakhatóságoknál kezdeményezik a Balatonra merőleges huszonegy utcára a közösségi lejárók fennmaradását, melyek az önkormányzat szabályozási tervében nem szerepelnek, s így jelenleg azok is szabályellenesen működnek. A vízügyi igazgatóság vezetői részletes tájékoztatást adtak a fórumon az érdeklődőknek, hogy egyes esetekben milyen lehetőség van a törvényes üzemeltetésre.

– A településnél közel kétszáz stég található, s csaknem hatvan százalékának nincs engedélye

– hangsúlyozta a polgármester.

A tulajdonosok felszólítást kapnak, s

ha nem tesznek eleget a szabályoknak, akkor elbontják a stégeket.

Vízlejáróból több mint százhúsz lehet, az említett huszonegyen kívül az egyedi magánlejárók esetében a tulajdonosnak kell lefolytatni az engedélyeztetési eljárást.

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: H. Szabó Sándor

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva