Krausz Andrea | 2020.12.24. 14:00
Szívettépő! Karácsonyi csomagokat kaptak a siófoki menhelyi állatok
Önzetlen segítők varázsolták szebbé a Siófoki Állatvédő Alapítvány védenceinek napjait. Második alkalommal hirdették meg a menhelyi kutyák és macskák karácsonyi támogatási akcióját. A felhívás olyan sikeres volt, hogy az árva négylábúaknak még az ünnepnapokra is maradt némi extra finom falat.

Megható fotókat, videókat osztottak meg közösségi oldalukon a Siófoki Állatvédő Alapítvány szakemberei. Szépen becsomagolt, szalaggal átkötött dobozokat nyitogatnak egy-egy kutyus jelenlétében, aki névre szólóan kapta ajándékát távoli támogatójától. A kutyatápszerek, jutalomfalatok mellett plüssjátékok, sőt kedves köszöntő levelek is előkerültek a dobozokból.

Posted by Siófoki Állatvédő Alapítvány on Friday, December 11, 2020

 

A menhely vezetői minden napra kerestek egy-egy karácsonyi angyalt (így nevezték el a támogatókat) azoknak a kutyusoknak és macskáknak, akik az idei ünnepeket egészen biztosan a menhelyen töltik. Bóbita kutyus például 12 éve él a siófoki menhelyen. Őt többen is meglepték valamivel.

Bóbita 12 éve a siófoki menhely lakója
Fotó: Facebook/Siófoki Állatvédő Alapítvány

 

– Idén a járvány miatt sajnos nem valósult meg a karácsonyi rendezvényünk. Ilyenkor egy nyitott nap keretében vártuk az önkéntes kutyasétáltatókat. Mivel nekünk is zárva kell tartanunk, így ez a hagyományos eseményünk elmaradt – mondta Lajos Valéria, a Siófoki Állatvédő Alapítvány aktivistája. – Karácsonyi adománygyűjtést hirdettünk, ami nagyon sikeresnek bizonyult. Volt, aki pénzzel, mások jó minőségű táppal, csirkehússal, főtt étellel lepték meg személyesen a kutyusokat. Ezekről a rövid kis látogatásokról videót vagy fotót készítettünk az oldalunkra. Összesen 44 “angyal” vállalkozott arra, hogy megszépíti négylábúak életét – tette hozzá Lajos Valéria.

Megható karácsonyi üdvözlet a siófoki állatoknak
Fotó: Facebook/Siófoki Állatvédő Alapítvány

 

Jó hasznát veszik ilyenkor a rongyoknak, plédeknek és volt olyan kiskutya, aki kabátkát kapott ajándékba. Még a 70 macskának is jutott alom és konzerv is. A siófoki alapítvány Somogy megye és a balatoni régió egyik legnagyobb és legaktívabb szervezete, amely évente több száz kutya örökbefogadásával büszkélkedhet. Idén mintegy 400 kutyát sikerült új gazdihoz adni, jelenleg 120 eb él a menhelyen.

 

Évente 400 kutyus talál új gazdára Siófokon
Fotó: Facebook/Siófoki Állatvédő Alapítvány

 

– Jól esik a lelkivilágunknak, hogy látjuk, mennyien segítenek. És még mi is kapunk a szeretetből – meséli az alapítvány aktivistája, aki hozzáteszi, hogy karácsonykor extra ünnepi lakoma üti minden négylábú pracliját, (természetesen minden nap főznek nekik, csak ez most karácsonyi menü lesz), amihez csirkehúst bármennyit elfogadnak.

Nyitókép: Facebook/Siófoki Állatvédő Alapítvány

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva