Krausz Andrea | 2019.09.05. 13:00
Negyedszázados fennállását ünnepli a siófoki állatmenhely
Nyolcadik alkalommal tartja meg Kutyás napját és örökbefogadott találkozóját a Siófoki Állatvédő Alapítvány. Szeptember 7-én egykori menhelyes kutyáknak és befogadó gazdáiknak tartanak vidám pikniket, ahol egy szülinapi torta felvágásával megünneplik a szervezet 25. születésnapját is.

Az alapítvány évente közel 400-500 négylábút tud elhelyezni családoknál, akik hajlandóak a kivert vagy talált kutyusokat befogadni, rehabilitálni, kiképezni és a legjobbat adni mindenben. Az országban is egyedülálló találkozóra eljönnek a befogadók, és azok a szerencsés ebek is, akik immár jó helyen élhetnek.

A 1994 óta működő szervezet nagy rutinnal végzi az örökbeadást, rendszeresen részt vesznek a városi rendezvényeken, iskolákban, könyvtárban, idősek otthonában tartanak előadásokat, vagy szerveznek egyszerű, kutyasimogatós látogatásokat. A telep minden délután nyitva áll a látogatók előtt, bárki megsétáltathatja az ebeket. A nyári időszakban mindig rengeteg az érdeklődő. Minden állatot oltásokkal, mikrocsippel és ivartalanítva adnak örökbe, egy részük Siófok 60-70 kilométeres körzetében, másik részük partnerszervezetek segítségével külföldön kerül gazdához.

Vidám pikniken találkoznak az örökbefogadott kutyák Siófokon (Fotó: Krausz Andrea)

A vendéglátók, vagyis az alapítvány vezetői, önkéntesei sütnek-főznek, vásárt és kutyás bemutatókat is szerveznek az esemény színhelyén, a Siófoki Kutyás Központban. Lesz kézműves kutyás kiegészítők vására, gyerekprogram, a menhely fiatal önkéntesei finom süteményeket árulnak, üstben fő a paprikás, és több mint 100 palacsintát sütnek, hogy a bevétellel majd az alapítványt gazdagíthassák.

– A mi lelkünket is balzsamozza ez a rendezvény, szükségünk van az inspirációra – mondta Vörös Zsuzsa, az alapítvány vezetője.

– Nagyon jó érzés, amikor kapunk egy-egy fotót a kutyáinkról, de még nagyobb öröm, amikor az örökbefogadók elhozzák őket, és személyesen is tudunk találkozni a kis kedvencekkel. A legbüszkébb arra vagyok, hogy megértük ezt a 25 évet, és hogy nyolcadik alkalommal tudunk találkozni az örökbefogadott kutyáinkkal és gazdáikkal – emelte ki Vörös Zsuzsa, aki 15 évvel ezelőtt kezdett el önkénteskedni és 10 éve vezeti a szervezetet.

Az egyik legnépszerűbb program a kutyamasszázs (Fotó: Krausz Andrea)

A programra, melynek végén elfújják majd a szülinapi torta gyertyáit, mindenkit szeretettel várnak az állatvédők. Aki csak eszik egy grillkolbászt, amerikai hot-dogot vagy sütit, esetleg vásárol néhány tombolát, az támogatja a menhelyi kutyusokat. Az állatvédők szívesen fogadják a felajánlásokat, jól jön mindig a kutyaeledel és a hidegebb napokra készülve nagyon örülnek a kidobásra ítélt takaróknak, ágyneműknek, plédeknek.

A Kutyás nap és VIII. Örökbefogadott Találkozó részletes programját itt olvashatod!

A siófoki állatmenhely téli életéről itt lehet olvasni!

A kutyás tüntetésről itt olvashatsz!

A tervezett keszthelyi kutyás strandról itt lehet olvasni!

Érdekel a kutyás evezés? Itt megnézheted!

Összeállította: Krausz Andrea

(Nyitókép: Boldog Attila/Facebook/Siófoki Állatvédő Alapítvány)

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva