likeBalaton.hu | 2021.08.13. 08:00
Sztárok minden napra – pénteken indul a Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon
Kasza Tibi, Pápai Joci, Bereczki Zoltán, Oláh Gergő vagy az Irigy Hónaljmirigy. Minden napra jut egy sztár Siófokon, a Bor és Kenyér Ünnepén. A 10 napos fesztivál minden évben augusztus 20-a köré szerveződik. Ingyenes koncertek és gyermekprogramok várják az érdeklődőket.

Bor és Kenyér Ünnepe tűzijátékkal és a 2022-es évre választott Város Borával több mint egy hetes programmal köszönti az idei évben az államalapítás ünnepét. A nyár legnagyobb siófoki fesztiválja .

A Bor és Kenyér Ünnepe az elmúlt hónapok fesztiválmentes időszakát ellensúlyozva, idén 10 napon keresztül szórakoztat kicsiket és nagyokat Siófok hajóállomásán.
Az állandó gyermekprogramok, siófoki gasztroélményeket kínáló kereskedők és a kézműves vásár mellett olyan előadók is várnak a tíz nap során, mint Kasza Tibi, Pápai Joci, Oláh Gergő vagy az Irigy Hónaljmirigy. A rendezvény során megszólalnak ismert magyar rockoperák, a programot gasztro stand up és zenés kabaréest is fűszerezi.

Fotó: Siófok városa – hivatalos

A hagyományokhoz híven az augusztus 20-a előtti napokban kerül sor Siófok Város Borának megválasztására, melyre az idei évben a Dél-balatoni Borút 12 pincészete kapott meghívást, akik vörös- és fehérbor kategóriában nevezhették boraikat. Az eseményen Kovács Antal, örökös magyar bajnok sommelier kalauzolja a képviselőtestület tagjaiból, a Hotel Azúr***** Premium borbárjának fröccsmesteréből és a szintén Mala Garden étterem borszakértőjéből álló siófoki zsűrit. A borválasztás helyszíne is különleges, hiszen az 1897-ben épült, gyönyörű Thanhoffer Villa ad otthont az eseménynek. A nyertes borok a 2022-es évben viselhetik a kitüntető Siófok Város Bora címet, melyet a jövő évi siófoki rendezvényeken is megkóstolhatnak a látogatók.

Siófok Város Borát augusztus 20-án mutatják be a rendezvény színpadán, a város ünnepi műsorának keretében. Az új kenyér szentelését követően a nézők Németh Nándorral, a város olimpikon úszójával is találkozhatnak, aki tokiói élményeiről mesél.

A programot a szuper koncertek mellett az esti tűzijáték teszi felejthetetlenné, melyet a gyönyörű siófoki mólóról csodálhatunk meg.

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva