likeBalaton.hu | 2024.05.08. 16:00
Tour de Hongrie – Peter Sagan: örülök, hogy itt lehetek és hogy országúton versenyezhetek
Peter Sagan a csapatbemutatón nyilatkozott arról, hogy örül, hogy itt lehet a Tour de Hongrie kerékpáros körversenyen.

A hajdúszoboszlói esemény előtt már két órával elkezdtek gyülekezni a nézők, hogy láthassák a verseny sztárjait, köztük a háromszoros világbajnok szlovák sprintert és a Tour de France-etapsikerek számában

csúcsdöntésre készülő brit Mark Cavendish-t, aki a szívműtéte után, a regeneráció miatt sok időt vesztett a felkészüléséből

így háromhetes edzésidőszak után érkezett Magyarországra, hogy segítse csapatát, a Pierre Baguette-et és versenykilométereket gyűjtsön.

– Egészségi szempontból minden rendben lesz, jól érzem magam, napról napra meglátjuk majd, hogy megy a dolog. Már elértem a pályafutásomban, amit elértem, itt az ideje annak, hogy élvezzem, ezért is határoztam el, hogy hegyikerékpározni fogok. Ebben a szakágban igyekszem kvótát szerezni a párizsi olimpiára is. Kiváló volt a téli felkészülés, a beavatkozás azonban megváltoztatta a helyzetet. Örülök, hogy most visszatérhettem az országúti versenyzéshez régi barátokkal a World Tourból, nagyon élvezem az ittlétet – fogalmazott Peter Sagan.

Peter Sagan, a TotalEnergies szlovák versenyzője a Tour de France francia országúti kerékpáros körverseny 19., Moirans-en-Montagne és Poligny közötti 173 kilométeres szakaszának rajtja előtt 2023. július 21-én.
Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

A magyar válogatott színeiben indul a 2019-ben második Dina Márton

Az elmúlt esztendőhöz hasonlóan Dina Márton azzal a céllal érkezett a magyar körversenyre, hogy a legjobb tízben zárjon összetettben.

– Örültem volna, ha ez tavaly is összejön, de idén ez a cél. Ha jók lesznek a lábaim, az idei programba visszakerült kékestetői befutó jobban feküdhet nkeem, mint tavaly a dobogókői. A kisebb tavaszi betegségéből meggyógyultam, a versenykilométerek azonban hiányoznak a lábamból, a formám azonban jobb, mint a 2023-as volt – szögezte le az előző évben Pécsett tizedikként célba ért Dina.

A legjobb magyar versenyző, Dina Márton a 44. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny fővárosi záróetapján 2023. május 14-én.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Fetter Erik a szakaszsikerek reményében indul

A Polti-Kometát erősítő Fetter Erik is jó érzésekkel várja a rajtot, gyorslábú versenyzőkkel érkezett az olasz csapat, amely szakaszsikerek reményében indul.

– Minden szakaszra van egy jó versenyzőnk, aki oda tudja tenni magát, a cél az, hogy kihasználjuk ezeket a lehetőségeket – mondta Fetter Erik.

Fetter azt még nem tudta megmondani, mi lesz a szerepe, ám várhatóan társai pozícióba hozása lesz az. Szép célnak nevezte a megkülönböztető trikó viselését, a legjobb magyart illető fehéret korábban verseny közben már hordhatta, de a csapat céljai ezt felülírhatják, márpedig ők inkább szakaszgyőzelmekben gondolkoznak.

Fetter Erik, az EOLO-Kometa csapat tagja a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny rajtja előtt a Budapest és Visegrád közötti 195 kilométeres nyitóetapján a Hősök terén 2022. május 6-án.
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az első alkalommal 1925-ben megrendezett, így idén 99 éves és immár 45. alkalommal sorra kerülő magyar körverseny mezőnye szerdán 12.50-kor Karcagról vág neki az első, 166,1 kilométeres etapnak, amely a hajdúszoboszlói befutóig 340 méter szintemelkedést tartogat a bringásoknak. A mezőny az öt szakasz során 851 kilométert teker és 7871 méter szintemelkedést küzd le, amíg vasárnap célba ér Pécsett. AZ M4 Sport és az m4sport.hu valamennyi szakaszt teljes egészében élőben közvetíti.

A 2024-es Tour de Hongrie csapatai

World Team:

UAE (egyesült arab emírségekbeli)

Ineos Grenadiers (brit)

Jayco AlUla (ausztrál)

Lidl-Trek (amerikai)

dsm-firmenich PostNL (holland)

Bora-hansgrohe (német)

Bahrain Victorious (bahreini)

Astana Qazaqstan (kazah)

Pro Team:

Polti-Kometa (olasz)

Tudor (svájci)

Lotto Dstny (belga)

Q36,5 (svájci)

Flanders-Baloise (belga)

Euskalter-Euskadi (spanyol)

Corratec-Vini Fantini (olasz)

TDT-Unibet (holland)

kontinentális:

Eproney-Hungary (magyar)

MBH Bank Colpack Ballan (olasz)

Pierre Baguette (szlovák)

nemzeti csapat:

magyar válogatott

 

Tervezd meg az utazást!:


 

Nyitókép: A szlovák Peter Sagan, a TotalEnergies versenyzője(k) a csapatok bemutatásán, mielőtt elrajtol a mezőny a 110. Tour de France francia országúti kerékpáros körverseny első, az észak-spanyolországi Bilbaóból induló és oda visszaérkező 182 kilométeres szakaszán 2023. július 1-jén.
Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva