likeBalaton.hu | 2024.05.06. 15:00
Mark Cavendish és Peter Sagan: így találkozhatsz velük a Tour de Hongrie-n
A két világklasszis sportoló indulása a Tour de Hongrie-n megbolygatta a kerékpáros világot.

Szakmailag fantasztikusan sikeres versenyre számít Eisenkrammer Károly, a kedden a csapatbemutatókkal kezdődő Tour de Hongrie főszervezője.

– A háromszoros világbajnok szlovák Peter Sagan, valamint az ugyancsak vb-győztes Mark Cavendish indulása az eseményen megbolygatta a kerékpáros világot, emiatt soha nem látott hírverésre van a viadalnak.

Mindkét világsztárral lehet majd találkozni

kedden, a Hajdúszoboszlón sorra kerülő csapatbemutatón – mondta Eisenkrammer az M1 aktuális csatornának adott interjújában.

Peter Sagan, a TotalEnergies szlovák versenyzője a Tour de France francia országúti kerékpáros körverseny 19., Moirans-en-Montagne és Poligny közötti 173 kilométeres szakaszának rajtja előtt 2023. július 21-én.
Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

– A magyarokkal kapcsolatban előzetesen bíztunk egy dobogós helyezésben, de az utolsó beérkezett nevezéseket látva inkább egy top10-es eredményben reménykedünk, amire Fetter Eriknek vagy Dina Mártonnak lehet esélye.

Ugyan több szakasz is kedvez majd a sprintereknek, de a végső győzelmet a hegyi etapok döntik majd el, kivétel persze, ha esetleg az időjárás közbe szól – fogalmazott a főszervező.

A legjobb magyar versenyző, Dina Márton a 44. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny fővárosi záróetapján 2023. május 14-én. A záróetapot az időjárási körülmények miatt neutralizálták.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az idei, 45. Tour de Hongrie szerdán a Karcag és Hajdúszoboszló közötti 170 kilométeres sík szakasszal startol, majd a szintén mezőnyhajrát ígérő Tokaj-Kazincbarcika (162 km) etap következik. Az összetettről várhatóan döntő két szakasz közül az egyik a harmadik lesz, ekkor Kazincbarcikáról egy mátraházi körözést követően Kékestetőre tekernek fel a bringások (183 km), majd a budapesti Hősök teréről induló 166 kilométeres táv vár a mezőnyre. Itt az enyhén emelkedő etyeki befutó teheti kiszámíthatatlanná a szökevények, a sprinterek és a hegyi menők számára egyaránt kedvező szakaszt.

A 854 kilométer össztávú Tour de Hongrie zárószakaszán Siófoktól Pécsig 173 kilométert teljesítenek a kerékpárososok

a befutó a tavalyról jól ismert Bárány úti emelkedő tetején, a pécsi Állatkertnél lesz. A viadal 2015-ös újraindulása óta most lesz a legnagyobb, 7871 méter az összesített szintemelkedés.

 

Az M4 Sport interjúját az MTI szemlézte.

 

Tervezd meg az utazást!:


 

 

Nyitókép: A győztes brit Mark Cavendish, a Quick-Step Alpha Vinyl csapat tagja (k) célba ér a 105. Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny Kaposvár és Balatonfüred közötti 201 kilométeres harmadik szakaszán Balatonfüreden 2022. május 8-án.
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva