likeBalaton.hu | 2023.06.19. 14:00
Újra ragyogóan szép kerti bútorok - könnyű nyári DIY trükkök
Egy forró nyári napon mi jobb lenne, mint a saját kertünkben kényelmesen elhelyezkedni? De mi van, ha a kerti bútoraink már nem olyan ragyogóan szépek, mint amilyenek valaha voltak?

Nyár van, a nap csalogatóan melegít és te csak arra vágysz, hogy egy frissítő itallal a kézben kiülj a kertedbe és élvezd a napfényt. Csakhogy a kerti bútoraid a hosszú tél után elég lehangoló látványt nyújtanak? Ne dobd ki őket rögtön, inkább nézd meg, hogyan hozhatod vissza őket a régi fényükbe!

Először is, egy alapos mosás mindig jót tesz. Nem kell semmi extra, csak a jó öreg locsolótömlő és némi tiszta víz. Helyezd a bútorokat egy olyan helyre a kertben, ahol nem fröccsen rájuk sár, majd lazán öblítsd le a port és a pókhálókat. Hagyd, hogy egy kicsit megszáradjanak, mielőtt folytatod a következő lépéssel!

Ezután jöhet a nagyüzemi tisztítás: az ecet és mosogatószerszett! Keverj össze fél dl mosogatószert és 2 dl ecetet egy vödör vízben. Ezzel a mixszel és egy puha szivaccsal dörzsöld át a bútorokat – de vigyázz, a szivacs durva felét hanyagold, nehogy karcolásokat ejts a műanyagon. Ha végeztél, csak öblítsd le őket tiszta vízzel.

A nagyon makacs foltok ellen a szódabikarbóna a legjobb fegyvered. A szivacsod puha oldalára hintsd rá, és jól dörzsöld át vele az elszürkült részeket. Találtál egy nagyon makacs foltot? Szórd rá egyenesen a szódabikarbónát, és alaposan súrold át. Majd csak öblítsd le, és voilà, a bútorod már újra ragyog.

Ha viszont van olyan folt, amit még a szódabikarbóna sem tudott legyőzni, ideje elővenni a nagyágyút: a hideg zsíroldót. Vond be vele a makacs foltot, és hagyd rajta fél óráig. De ne felejtsd el, alaposan mosd le, hogy ne károsítsa a műanyagot.

Egy kis színtelen autópolírral tovább őrizheted a frissen tisztított műanyag bútorod szépségét. Használj a műanyag felületre kifejlesztett, színtelen autópolírt, mely vékony, védőréteget képez a bútoron, és megóvja attól, hogy gyorsan újra koszos, szürke legyen.

Néhány műanyag bútor, különösen a régebbi darabok, hajlamosak a repedezésre és a töredezésre. Ebben az esetben a repedések kitöltésére szolgáló műanyag tömítőanyagot használhatsz, amelyet a barkácsüzletekben vásárolhatsz meg. A kitöltés után a bútort simítsd le finom csiszolópapírral, majd fess át műanyag bútorfestékkel, hogy teljesen újnak tűnjön.

Látod, nem is olyan nehéz, ugye? Hát akkor, mire vársz még? Hozd ki a legtöbbet a nyárból és élvezd a ragyogóan új bútoraidat!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva