Krausz Andrea | 2022.07.09. 14:00
Ünnep lesz Siófok életében az új musical ősbemutatója
Sikert jósolnak a Lévi Story című klezmer musicalnek, melynek ősbemutatóját a Siófoki Szabadtéri Színpadon tartják. Jávori Ferenc „Fegya” zenéjével és Müller Péter Sziámi dalszövegeivel fémjelzett darab szereplői hétfőtől a Balaton-parti városban próbálnak.

– Azzal keresett meg Kerényi Miklós Gábor rendező, hogy szívesen elhozná Siófokra ennek az új zenés előadásnak az ősbemutatóját – mondta a likeBalaton,hu-nak Kiss László, a Siófoki Szabadtéri Színpadot is üzemeltető Kálmán Imre Művelődési Központ igazgatója. – Meghallgattam a dalokat, láttam a díszlet- és jelmezterveket, és úgy érzem, hogy siker lesz a musical, amire Kerényi rendezése is garanciát jelent. Ünnepnek tartom a siófoki ősbemutatót, hiszen egy különleges dolog születésének lehetünk tanúi. Július 11-től öt napon át a szabadtéri színpadon zajlanak a próbák, július 15-én és 16-án pedig egy-egy előadást láthatnak a nézők – árulta el Kiss László, aki azt is kiemelte, hogy a musicalt a Pesti Broadway Alapítvány és a Veszprémi Petőfi Színház koprodukciójában mutatják be, ősztől Veszprémben, később pedig Budapesten játsszák.

A főbb szerepekben Szulák Andrea, Szabó P. Szilveszter, Kerényi Miklós Máté és Kardffy Aisha látható.

Németországtól Amerikáig

2017 óta foglalkoztatta a Kállai István és Kállai Gábor szerzőpárost a blue jeans feltalálója, Levi Strauss története. A szerzőkhöz csatlakozott a zeneszerző, Jávori „Fegya”, a Budapest Klezmer Band vezetője, valamint Müller Péter Sziámi dalszövegíró.

– Nem csak klezmer zene csendül fel a színpadon. Lesz benne country, müncheni sördal, valamint mai jellegű musicalszám is. A jelenetek több helyszínt is felölelnek. Láthatjuk Levi Strauss német szülőfaluját, a kivándorlók hajóútját, New Yorkot, vagy például az aranyásók kocsmáját Kaliforniában.

A darabot felfoghatjuk a nagysikerű Hegedűs a háztetőn című musical „folytatásának” is

– magyarázta Kiss László.

LGT és Omega

Az 1576 fős Siófoki Szabadtéri Színpad a Balaton legnagyobb befogadóképességű szabadtéri előadóhelye. A létesítmény augusztus 20-ig összesen 16 befogadott, valamint saját szervezésű produkciónak ad otthont. – Július 9-én az 50 éves LGT zenekar életművéből játszik a Zenevonat. Itt lesznek a legendás zenekar egykori tagjai, Karácsony János és Solti János, de fellép Szirota Jennifer, Gudics Máté, Falusi Mariann, Roy, Bebe és Vitáris Iván is, akik az LGT számok mellett eléneklik Kovács Kati, Katona Klári, és Zalatnay Sarolta slágereit is. Bízom benne, hogy sokan eljönnek erre a szuperkoncertre, de egyebek mellett érdekesség lesz az augusztus 4-i Omega musical, a Gyöngyhajú lány balladája, amiben 21 Omega-sláger csendül fel. A darab egyébként Siófokon játszódik, ahol annak idején a zenekar 2021 decemberében elhunyt énekese, Kóbor János is szívesen töltötte nyarait – emelte ki a művelődési központ igazgatója.

Zenés színház, koncertek, előadói estek helyszíne a hatalmas Siófoki Szabadtéri Színpad
Fotó: Facebook/ Siófoki Szabadtéri Színpad

Szinte minden nap ingyenes programok

A siófoki hajóállomás melletti téren már áll az a kisszínpad, ahol hétfőnként ingyenes Vakációs Gyermekkoncertekkel várják a kicsiket és a nagyobbakat. Ugyanitt keddenként a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar kíséretében operettestek fűszerezik a napnyugtát. A Nyári Zenei Estek keretében minden csütörtökön ingyenes könnyűzenei programokkal várják a vendégeket. Fellép többek között Kollányi Zsuzsi és Zenekara, a Swing á la Django együttes, valamint Gregor Bernadett & Gonda Music Band.

A megújuló Rózsakert mellett kapott helyet a kisszínpad
Fotó: Krausz Andrea

 

Péntekenként az irodalom szerelmesei a művelődési központban lévő KulTeraszon kapcsolódhatnak ki olyan népszerű előadók társaságában, mint Fesztbaum Béla, Karafiáth Orsolya, Kautzky Armand & M.É.Z. és Eperjes Károly.

Vasárnaponként a Zene a Zöldben előadásait csodálatos környezetben, a Jókai Parkban élvezhetik az érdeklődők.

Az emberek, sokszor biciklivel jönnek, hozzák a plédet, leülnek és élvezik a szabadtéri koncerteket, nagyon közkedvelt helyszín a vendégek körében.

Fellép Szűcs Gabi & Stereo Swing, a Four Fathers, Kuna Vali, Náray Erika és a Catsby zenekar – mondta Kiss László.

A Fő téren jazz fesztivált szerveznek

Július 15. és 17. között a XIX. alkalommal megrendezésre kerülő New Orleans Jazz Fesztivál varázsol jazz-hangulatot Siófok Fő terére. A rendezvényen többek között fellép a Hungarian All Stars, a Budapest Ragtime Band, a Benkó Dixieland, a Hot Jazz Band és az Apáti Dixieland Band. Augusztus végén pedig a Bor és Kenyér ünnepén a családi programok mellett esténként a Honeybeast, az Apostol zenekar, valamint Dánielfy Gergő és az Utazók lép fel.

Nyitókép: Facebook/Lévi Story

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva