Góz Lilla | 2023.10.26. 08:00
Vastaps fogadta Kálmán Imre lányát Siófokon
Kálmán Yvonne, Kálmán Imre 87 éves leánya látogatott el szerdán délután Siófokra. Édesapja halálának hetvenedik évfordulója alkalmából koszorút helyezett a róla elnevezett siófoki emlékház falán.

Vastaps fogadta Kálmán Yvonnet Siófokon. A helyi gyerekek és felnőttek barátsággal üdvözölték őt.

– Kálmán Imre életművének őrzése és ápolása elengedhetetlen számunkra, művészete összeforrt Siófokkal, itt született, és gyermekkora legszebb éveit töltötte a balatoni városban – mondta el Kiss László a Kálmán Imre Művelődési Központ igazgatója.

Az idén tizenhatodik alkalommal szervezték meg a Kálmán Imre Emléknapokat, öt napon át csendülnek fel a népszerű zeneszerző melódiái. Kálmán Imre 1882. október 24-én született Siófokon, ahol 9 éves koráig élt családjával.

Kálmán Yvonne Mexikóból utazott a balatoni városba, és meghatottan mesélt a siófoki gyerekkori élményeiről.

Már gyermekkorában is imádta a zenét, érdekelte a színház világa, minden nyáron ott sündörgött a házuk szomszédságában lévő siófoki Nyári Színkör körül.

– Rengeteg emlék köt ehhez a házhoz, ahol az egész család együtt lehetett, imádta a Balatont és nagyon örülök, hogy sokan jönnek el ide, hogy megismerjék munkásságát, muzsikáit – mondta el Kálmán Imre lánya. Megjegyezte: édesapja mindig azt mondta neki, hogy az operettjei mind az ő gyermekei, és fontosnak tartja, hogy világszerte megismerjék zenéit.

Szeretettel fogadták Siófokon a 87 éves Kálmán Yvonne-t
Fotó: Kovács Tibor/sonline.hu

 

Lengyel Róbert polgármester köszönetét fejezte ki Kálmán Yvonnenak, hogy sok programja mellett ellátogatott Siófokra is. – Kívánom, hogy minden jelenlévő városunk talán legnagyobb szülöttjét ünnepelje és emlékezzen rá még oly sokáig – jegyezte meg a polgármester.

A Kálmán Imre Emlékháznál Kálmán Yvonne, Lengyel Róbert polgármester, Lőcsér Edit a helyi könyvtár igazgatója és Kiss László a Kálmán Imre Művelődési Központ igazgatója helyezett el koszorút, majd Apáti János jazzre átírt ismert Kálmán operett dalaival szórakoztatta a közönséget.

Forrás: sonline.hu

Nyitókép: Kovács Tibor/sonline.hu

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva