MW | 2023.12.25. 18:00
Villámdiéta az ünnepek alatt felszedett plusz kilók ellen
Ha kissé szűkösnek bizonyult a karácsonyi ünneplőruhánk, akkor az alábbi zsírgyilkos falatok rendszeres fogyasztásával gyorsan és viszonylag fájdalommentesen gondoskodhatunk arról, hogy ne kelljen feszengenünk a fa mellett állva!

ÉDESBURGONYA

Kiváló rostforrás, így serkenti az emésztést, mely segít elérni fogyási céljaidat. Ezenfelül olyan anyagokat tartalmaz, melyek segítenek szabályozni a vércukorszintet, így kevésbé fogsz cukros desszertekre vágyni. Köretnek vagy csipsznek elkészítve is tökéletes!

Édesburgonya-püré

Forrás: mindmegette.hu

Hozzávalók

30 dkg édesburgonya

5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
1 k őrölt szerecsendió
5 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Az édesburgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. Sós vízben puhára főzzük.
A megfőtt édesburgonyát leszűrjük, krumplinyomóval vagy egy villa segítségével összetörjük.
Még melegen hozzáadjuk a vajat, a zúzott fokhagymát, az őrölt szerecsendiót és a sajtot, majd jól elkeverjük, hogy a vaj és a sajt megolvadjon.
Ha szükséges, ízlés szerint még sózzuk. Sült húsok mellé tálalhatjuk.

 

 

FAHÉJ

Ezekben a hetekben gyakori szereplő a konyhában ez az illatos fűszer. Használd a szokásosnál is bátrabban és gyakrabban, mert amellett, hogy finom és télies, fokozza az anyagcserét, és jó hatással van a vércukorszintre is. Egy-egy bögre fahéjas tejjel például szédítő tempóban olvadnak a kilók!

Melenget és karcsúsít: ezt idd esténként, ha fogyni szeretnél

Hisszük, hogy a diéta idején sem kell lemondanunk a finom ízekről. Ha az esti filmnézés mellé te is szeretsz elkortyolni egy melengető italt, de nem vagy teapárti, ezt a receptet neked találták ki!

Lefekvés előtt egy pohár meleg tej segít az elalvásban, mert nyugtató hatása van, ráadásul fehérje- és kalciumtartalmával a szervezetet is ellátja tápanyaggal. A fahéj pedig köztudottan az egyik legjobb fogyókúrás fűszer. Mutatjuk, hogyan kombináld e kettőt, ha a fogyás a célod.

 

Fotó: shutterstock

A fahéjas tej tökéletes választás, ha a diéta alatt is jólesne egy meleg ital.

Fahéjas tej – finom és diétás ital

A fahéj igazi jolly joker diétás fűszer, szinte bármibe tehető, még néhány sós ételt is ideértve. Fogyasztásának számos egészégügyi előnye van, pozitívan hat például a szív- és érrendszerre és az idegrendszerre is – még az Alzheimer-kór megelőzésében is lehet szerepe. Gyulladáscsökkentő, ami az emésztőrendszer számára fontos, antioxidánstartalma miatt pedig a szabadgyökök ellen kiváló, így az öregedéssel szemben is felvehetjük a harcot.

A fahéjas tej igazán ínycsiklandó módja mindezen előnyök kihasználásának.

Hozzávalók (2 személyre):

5 dl tej
½ tk. fahéj
ízlés szerint méz és/vagy vaníliakivonat

Az elkészítése roppant egyszerű: A tejet felmelegítjük, beleszórjuk a fahéjat, ízlés szerint ízesítjük mézzel és/vagy vaníliakivonattal, és melegen elfogyasztjuk.

Ha biztosra szeretnénk menni a diétás hatást illetően, a mézet jobb ha kihagyjuk az italból.

 

PULYKA

A sovány, fehér hús tökéletes diétás étel, különösen a bőr nélküli mellhús. Remek fehérjeforrás, hasznos a zsírégetésben, fellendíti az anyagcserét, a téli évszakban pedig az egyik legalapvetőbb ételek egyike – itt találsz is jópár ínycsiklandó receptet!

 

Aszalt szilvával töltött pulykamell

https://www.mindmegette.hu/images/403/XL/lead_XL_aszalt-szilvaval-toltott-pulykamell.jpg

 

Hozzávalók

30 dkg aszalt szilva
vörösbor
1 kg pulykamell

bors
12 szelet bacon
10 dkg sajt
1 db tojás

 

Elkészítés

Az aszalt szilvákat beáztatjuk a vörösborba. A pulykamellet felszeleteljük olyan nagy szeletekre, hogy kiklopfolva tenyérnyi darabokat kapjunk. Sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb darab alufóliára helyezzük a baconszeleteket, majd rátesszük a pulykamellszeleteket.
A sajtot lereszeljük és összekeverjük a felvert tojással, sóval, borssal ízesítjük, és megkenjük vele a pulykamellek közepét. Majd ráhelyezzük a bortól lecsepegtetett aszalt szilvát és feltekerjük a húst. A végeit hústűvel összetűzzük.
A töltött pulykamelleket hőálló edénybe tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon 1 órán át sütjük, végül a fóliát levéve addig pirítjuk, amíg a bacon szép pirosra sül.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: zaol.hu
Nyitókép: mindmegette.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva