Krausz Andrea | 2020.05.18. 21:33
Visszaszámlálás indul! Jöjjön a nyár! Még 14 nap, de már fürdenek a Balatonban
Siófokon 17 fokos a Balaton, de a part menti pár centis víz ennél jóval melegebb. A fizetős strandok még nem nyitottak ki a városban, de a szabadstrandi partszakaszokon többen is megmártóztak. Kedden még melegebb idő várható.

Akár a 25 fokot is elérheti május 19-én a legmagasabb hőmérséklet a Balaton környékén. Hétfőn, a nyarat idéző melegben napoztak az emberek, sőt a vízbe is bemerészkedtek. A víz Siófokon nagyon tiszta.

A part mentén már a 20 fok körüli a víz (Fotó: Krausz Andrea)

A Mala Garden hotel előtti öböl a kisgyerekesek kedvence, hiszen a homokos területen a kicsik szívesen dagonyáznak, vagy homokvárat építenek. A pár centis vízben még késő délután is több apróság fürdött. Szemmel láthatóan sok a kisgyerekes család érkezett Siófokra, ami feltehetően annak is köszönhető, hogy hétfőre a budapesti kijárási korlátozást is fokozatosan feloldották.

Kicsik és nagyok is lebarnulhattak a nyárias melegben (Fotó: Krausz Andrea)

 

Kedden is jó idő lesz, többnyire gyenge vagy mérsékelt szélre számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 25 fok körül alakul, de a déli vízparton ennél hűvösebb is lehet. Késő estére 15, 16 fok köré hűl le a levegő.
Szerdán a feltámadó északias széllel pár fokos lehűlés érkezik, a maximumok 20 és 25 fok között alakulnak.

Hétfőn is volt vendég a teraszon (Fotó: Krausz Andrea)

Csütörtökön túlnyomóan napos időre készülhetünk, alig lesz felhő az égen, de az északias szél sokfelé megerősödik. 19-24 fokos maximumokra van kilátás.

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva