likeBalaton.hu | 2023.09.04. 08:00
12 éves, kivételes gímbikát lőttek ki Szántódnál
"A szerencsés elejtő - egy visszajáró osztrák hajtócsoport tagja -, öreg bikát szeretett volna terítékre hozni" írta a SEFAG Zrt a közösségi oldalán.

„A SEFAG Zrt. Szántódi vadászterületén Rituper Balázs kíséretében került terítékre a képen látható gímbika. A szerencsés elejtő – egy visszajáró osztrák hajtócsoport tagja -, öreg bikát szeretett volna terítékre hozni.

„Az elejtett bikát 3 éve láttam először a területen, két éve is megfigyeltem, tavaly nem jelentkezett, ám idén újra megjelent és egyértelműen felismertem. 3 éve 9-10 évesnek gondoltam és most azt tapasztaltam, hogy a koronából azóta már visszarakott, agancsa érett, szépen gyöngyözött, úgy ítéltem meg, hogy idén elejthető.

Vendégemmel este mentünk ki arra a területrészre, ahol a bikát megfigyeltem augusztus 27-én. Egy fiatal, 10 kilogrammos agancstömegű példányt pillantottunk meg több tarvad társaságában a siskanádas mezőn. A bika bőgött, majd az erdőből replikázott rá egy másik. Felismertem a hangját, ma este őt vártuk! Izgalmas percek következtek, az agancsosok jó ideig válaszolgattak egymásnak, de a „mi bikánk” csak nem mutatta meg magát! Egyre közelebbről hallottuk a hangját, majd a végtelennek tűnő percek után végre, tőlünk kb. 70 méterre kilépett a sűrűből! A vendég ekkor hozta terítékre egyetlen jó lövéssel, majd negyed óra elteltével boldogan vette birtokba a kivételes vadat.

A bika korát 12 évre becsüljük, a trófea tömege 10,80 kilogramm” – Rituper Balázs.”

 

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva