likeBalaton.hu | 2021.11.27. 14:00
Kvíz: Balatoni borok – mennyire ismered őket?
Kvíz: teszteld ismereteidet a Balatonról. Vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod. Sok sikert!

Kvízből soha nem elég? Itt még többet találsz.

 

1/5

A balatonlellei Libás bor készítésekor a leszüretelt bogyók egészben kerülnek a tartályba, ahol az erjedéskor keletkező szénsav veszi körbe. Kis idő múlva a bogyókon belül indul meg az erjedés. Melyik borvidékről származik ez az eljárás?

Fotó: Bujdosó Pincészet Facebook
2/5

A balatonfüredi Villa Gyetvai egyik olaszrizlingjében a fehér húsú gyümölcsök és a citrusok mellett egy harmadik tétel is dominál. Melyik ez?

Fotó: Szücs Ildikó
3/5

Balatonberényt Balatonkeresztúrral köti össze a Hamvas Béla túraút és az íróról elnevezett kilátó is itt található. A berényi szőlőhegyen Hamvas Béla írt egy fontos művet a borról. Melyik ez?

Fotó: Mészáros Annarózsa
4/5

A badacsonyi Fata pincészet borosüvegeinek egészen egyedi cimkéje van. A rajtuk található fekete széncsík az alapító Fata István eredeti mesterségére utal. Mivel foglalkozott a termelő, mielőtt szőlőbirtokot telepített?

Fotó: Mészáros Annarózsa
5/5

Csopaktól Paloznak felé végigsétálhatunk a tizenkét állomásos Olaszrizling tanösvényen. A táj látványa egyszerűen lenyűgöző. Mit tudhatunk meg a túra közben a balatoni borokról a kihelyezett, tájékoztató táblákról?

Fotó: Szücs Ildikó
Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

Nyitókép: Olvasói fotó/Bognár Adrienn

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva