likeBalaton.hu | 2021.11.08. 12:00
Kvíz: Cuki, szeretnivaló állatok a Balatonnál I.
Kvíz! Teszteld ismereteidet a Balatonról. Vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod. Sok sikert!

Kvízből soha nem elég? Itt még többet találsz.

1/5

A közelmúltban mentették meg és vitték a Petesmalmi Vidraparkba Pedrót, az árván maradt kisvidrát. Hogyan reagált, amikor rátaláltak?

Fotó: Petesmalmi Vidrapark
2/5

Különleges énekes hattyúk teleltek év elején a Kis-Balatonon. Mi a jellegzetessége az állatok külsejének a bütykös hattyúhoz képest?

Fotó: Gál Szabolcs/BfNPI
3/5

Műfészekben ugyan, de nagyon aktívak a kerecsensólymok a Balatonnál. Tavaly egyszerre 4-5 fiókát is neveltek. Miért különleges ez a hír a ritka madarakkal kapcsolatban?

Fotó: Fonyedi Elemér
4/5

Ezek az állatok rendkívül hasznos munkát végeztek anno a víztisztítás területén. Mi volt a feladata régen a bivalyoknak a Hévíz-patakban?

Forrás: Az Érdekes Újság 1918
5/5

Miért különlegesek a veszprémi állatkert orrszarvúi?

Fotó: Kovács Bálint/Veszprémi Állatkert
Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

Nyitókép: A Kápolnapusztai Bivalyrezervátum
MTI Fotó: Varga György

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva