likeBalaton.hu | 2021.11.17. 10:00
Kvíz: Cuki, szeretnivaló állatok a Balatonnál II.
Kvíz! Teszteld ismereteidet a Balatonról. Vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod. Sok sikert!

Kvízből soha nem elég? Itt még többet találsz.

 

1/5

Fekete hattyúk, mandarin récék, hídon totyogó madarak várnak a keszthelyi Festetics Madárparkban. Több mint 50 madárfaj 340 példányát csodálhatjuk itt meg. Ősszel a legszínesebb a madárvilág. Miért?

Fotó: Mészáros Annarózsa
2/5

Idén nyáron fókabébi született a Veszprémi Állatkertben. Miért van az, hogy nehezen észrevehető a fókák vemhessége, ahogyan ez a veszprémi kisállat esetében is történt?

Fotó: Veszprémi Állatkert/Kovács Bálint
3/5

Gyenesdiáson 2021 tavaszán nyitott meg a Vadaspark, amelyben a Magyarországon megtalálható 5 nagyvad kerül bemutatásra. Miért különleges ez az állatpark?

Fotó: Gyenesdiás Tourinform
4/5

Balatonedericsen található az Afrika Múzeum, ahol a magyar jogász-vadász, dr. Nagy Imre Afrikában elejtett relikviái találhatóak. Emellett pedig egy állatparkban is sétálhatunk, ahol struccok, zsiráfok, bivalyok és jávorantilopok és élnek. Hány éves Hululu, az a különleges bagoly, amelyből egy példány él itt?

Fotó: Keszey Ágnes
5/5

Balatonfüreden található a Bodorka Vízivilág Látogatóközpont, ahol tizenöt édesvízi és két tengeri akvárium, két terrárium, és egy kerti tó várja a látogatókat. Mi a különlegessége ennek a helynek?

Fotó: Bodorka/Facebook
Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

Nyitókép: Afrika Múzeum, Balatonlelle
Fotó: Keszey Ágnes

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva