Szijártó János/veol.hu | 2022.11.12. 10:00
Elérte Szigligetet a kerékpárút
A Tapolca és Szigliget közötti kerékpárút elérte a 71-es számú főútvonalat és már itt is szilárd burkolaton lehet közlekedni. A projekt a végéhez közeledik.

A bringaút raposkai, hegymagasi szakaszai már szeptemberben, illetve októberben szilárd burkolattal rendelkeztek, a Hegymagastól Szigligetig vezető rész burkolását az elmúlt napokban fejezték be a kavicsos alapot bedolgozása után.

Fotó: Szijártó János

Nagyon szép erdei környezetben tekerhetnek majd a kerékpárosok Szigliget, Hegymagas és Raposka között. A 943 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatás segítségével elkészült kilenc kilométer hosszú kerékpárút nyomvonala Tapolcáról a Kisapáti felé vezető aszfaltos úton indul el, ahol csupán a meglévő úton felfestés jelzi a kerékpárút nyomvonalát. Majd a jobb oldalon egy jó minőségű, szép tájon át vezető bringaút kezdődik, amely a Szent György-hegyet északról megkerülve, szőlőtáblák között éri el Raposkát. Itt a település meglevő útjain halad, és a kulturháztól szintén egy új úton tekerhetnek tovább a biciklisek Hegymagasra.

Fotó: Szijártó János

Innen Szigligetig vezet az út a Balaton felé, ami a Ciframajornál éri el a 71-es számú főútvolanat és a Balatoni kerékpárutat.

 

Szigligetre tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Szijártó János

 Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva